Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse minister: Nu versoepelen kan tot 400 à 500 doden leiden

Kort nieuws - 9 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Als Duitsland de coronamaatregelen nu zou versoepelen, dan kan dat leiden tot misschien 400 à 500 doden per dag. Daarvoor waarschuwde minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) dinsdag bij omroep ZDF. 

Het is volgens Lauterbach nog te vroeg om nu te versoepelen. Daarmee zouden mensen in risicogroepen in gevaar worden gebracht. Momenteel meldt het Robert Koch Institut (RKI), vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, gemiddeld 140 sterfgevallen per dag. De minister verwacht wel dat de situatie in de komende twee tot drie weken stabiliseert, en de piek van de omikrongolf voor pasen achter de rug is. Lees meer bij ZDF.de en Tagesspiegel.de

Die Deutsche Krankenhausgesellschaft geht davon aus, dass die Kliniken die Omikron-Welle gut bewältigen. "Ich rechne aktuell für die kommenden Wochen nicht mehr mit einer Überlastung des deutschen Gesundheitswesens", sagte Vorstandschef Gerald Gaß der "Bild"-Zeitung.

De Duitse koepel van ziekenhuizen (Deutsche Krankenhausgesellschaft) gaat er van uit dat de omikrongolf onder controle is. "Ik reken voor de komende weken niet meer op een overbelasting van het Duitse gezondheidssysteem", aldus de koepelvoorzitter tegen Bild. Volgens hem hebben de huidige coronamaatregelen er "duidelijk aan bijgedragen, dat de golf minder hoog was als werd verwacht." Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger