Duitslandweb logo Duitslandweb

2021 recordjaar voor Duitse export

Kort nieuws - 9 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ondanks wereldwijde logistieke problemen beleefde de Duitse export in 2021 een recordjaar: er werd voor meer dan 1375 miljard euro uitgevoerd. Hiermee is de export tot boven het niveau van voor de coronacrisis gestegen. 

In 2021 steeg de uitvoer met 14 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Tevens lagen de cijfers 3,6 procent hoger dan in 2019, wat aantoont dat de door de pandemie ingezette daling is ingehaald. 

Vooral in de VS was er afgelopen jaar veel vraag naar producten uit Duitsland. De export naar dat land steeg met 18 procent. Tweede grootste afnemer van Duitse producten was China, hier was een stijging 8,1 procent te zien. De export naar Frankrijk, de grootste afnemer binnen Europa, steeg met 12,6 procent.

De sterke stijging kwam ondanks verschillende problemen. Zo had de Duitse industrie in 2021 te kampen met aanhoudende distributieproblemen en een tekort aan grondstoffen. Experts zijn voorzichtig optimistisch dat de problemen met de grondstoffen minder zullen worden in de loop van 2022. Maar in het begin van dit jaar brengen de hoge energieprijzen en de spanningen in Oekraïne veel onzekerheid. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger