Duitslandweb logo Duitslandweb

Baerbock benoemt Greenpeace-directeur tot klimaatgezant

Kort nieuws - 10 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) heeft directeur Jennifer Morgan van Greenpeace International benoemd tot speciaal gezant van de bondsregering voor internationaal klimaatbeleid.

Omdat Morgan niet de Duitse nationaliteit heeft, krijgt ze nog niet de titel staatssecretaris. De Amerikaanse doorloopt een naturalisatieproces. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Baerbock maakte de klimaatactiviste duidelijk dat ze voortaan enkel nog de belangen van de bondsregering zal vertegenwoordigen.

Met het benoemen van een staatssecretaris voor internationale klimaatpolitiek heeft Baerbocks ministerie voortaan zeggenschap over klimaatprojecten in het buitenland. Daardoor hebben de ministeries voor Klimaat en Ontwikkelingssamenwerking minder bevoegdheden op dat terrein. Lees meer bij ZDF.de en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger