Duitslandweb logo Duitslandweb

CDU/CSU kiest Merz als fractievoorzitter

Kort nieuws - 16 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdagleden van CDU en CSU hebben Friedrich Merz dinsdag gekozen als fractievoorzitter. Met 89,5 procent van de stemmen behaalde de partijleider een klinkende overwinning. Hij volgt Ralph Brinkhaus op.

Merz kreeg 162 van de 186 stemmen. Zijn overwinning was vrijwel zeker: andere kandidaten waren er niet. Brinkhaus had de handdoek al eerder in de ring gegooid.

De 66-jarige Merz, sinds december partijvoorzitter, noemde de ruime overwinning een “indrukwekkende motie van vertrouwen”.

Merz was 20 jaar geleden al eens fractievoorzitter, maar moest plaats maken voor de toenmalige nieuwe partijvoorzitter Angela Merkel. Een paar jaar later trok hij zich terug uit de politiek, om in 2018 terug te keren. Merz is populair, maar niet onomstreden. Hij geldt als economisch liberaal maar maatschappelijk conservatief. Lees meer bij Tagesschau

Profiel Friedrich Merz op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger