Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse media blikken vooruit op voetbalduel met Nederland

Kort nieuws - 29 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanavond vindt in Amsterdam een oefenduel plaats tussen Nederland en Duitsland, een van oudsher beladen voetbalduel. Ook in Duitsland wordt uitgebreid vooruitgeblikt op de derby.

"Eindelijk een wedstrijd tegen een grote", kopt Der Tagesspiegel. De Süddeutsche Zeitung spreekt van een oefenduel met de "voetbalvrienden" uit Nederland. Volgens Duitse media is de ontmoeting met Oranje de eerste echte test voor die Mannschaft sinds het EK-voetbal van vorige zomer. 

Het gaat in aanloop naar de wedstrijd veel over Tulpengeneral Louis van Gaal, die met zijn "eigenzinnige aard" veel indruk heeft gemaakt in Duitsland, waar hij tussen 2009 en 2011 trainer was van Bayern München. Met zijn leeftijd van 70 jaar zou hij ook "in zijn tuin zijn tulpen uit Amsterdam water kunnen geven", schrijft Die Welt. Maar volgens de sportredactie van de krant is Van Gaal is nog altijd populair in Duitsland. Als zijn naam in de kop van een artikel staat, zorgt dat automatisch voor clicks. Van Gaal heeft de Duitse taal verrijkt, met woorden als 'Feierbiest', en uitspraken als "Wir schlafen immer Löffel am Löffel."

In de Süddeutsche Zeitung wordt ook even gesproken over het tactisch systeem waarmee Nederland vanavond zal aantreden. Louis van Gaal week in het duel met Denemarken van zaterdag af van het voor Nederland gebruikelijke 4-3-3, en trad in plaats daarvan aan met drie verdedigers. "Dat is voor Nederland een beetje alsof je van de nationale heilige frikandel een Weißwurst maakt, of van een tulp een anjer", schrijft de krant.

Beide landen hebben tot nu toe 44 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Duitsland won er 16, Nederland 12, 16 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Tussen de onderlinge ontmoetingen zitten enkele beladen, maar ook een aantal schitterende wedstrijden. Lees meer in het naslagwerk sport over de historische derby

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Sport':

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

De 'vrolijke' Olympische Spelen van 1972 werden wreed verstoord door een bloedige gijzeling


Lees meer

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

De achtste finale in Londen wordt gespeeld zonder supporters uit Duitsland, maar met doellijntechnologie


Lees meer

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Lees in dit overzicht alles wat je moet weten over het Duitse elftal op dit EK voetbal


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger