Duitslandweb logo Duitslandweb

Hoogste inflatie in Duitsland in ruim 40 jaar tijd

Kort nieuws - 12 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De inflatie in Duitsland is voor het eerst sinds de Duitse eenwording in 1990 tot boven de 7 procent gestegen. Dat heeft het Statistisches Bundesamt dinsdag bekend gemaakt. 

De prijzen in Duitsland lagen in maart gemiddeld 7,3 procent hoger dan een jaar geleden. Daarmee is er sprake van de hoogste inflatie sinds 1981, toen de Golfoorlog tussen Irak en Iran voor een sterke stijging van de olieprijzen zorgde.

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft de stijging van olie- en gasprijzen de inflatie flink omhoog gedreven. Consumenten merken dat met name bij het tanken, verwarmen en het boodschappen doen. Brandstof kostte in maart gemiddeld 47,4 procent meer dan een jaar geleden, aardgas 41,8 procent. Voor voedingsmiddelen betaalde de consument gemiddeld 6,2 procent meer dan vorig jaar. Vanaf 1 juni krijgen automobilisten een korting op brandstof, heeft de regering eerder aangekondigd. Lees meer bij Tagesspiegel.de en Zeit.de

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger