Duitslandweb logo Duitslandweb

Canada stuurt turbine voor Nord Stream naar Duitsland

Kort nieuws - 11 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Russische Gazprom levert sinds half juni minder gas via pijplijn Nord Stream 1, omdat volgens Rusland een turbine ontbreekt die voor onderhoud in Canada is. Door de sancties tegen Rusland kan Canada de turbine niet terugleveren. Zaterdag heeft Canada bekendgemaakt dat de turbine naar Duitsland gaat.

Volgens de Canadese regering gebruikt Rusland de energiepolitiek om de westerse landen uit elkaar te spelen. Om dat niet te laten gebeuren, heeft Canada een uitzondering op de sancties gemaakt voor de turbine.

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck had aan Canada voorgesteld om de turbine aan Duitsland te leveren in plaats van aan Rusland als dat juridisch eenvoudiger zou zijn. Het Duitse bedrijf Siemens, dat de turbine heeft gemaakt, zorgt dat die zo snel mogelijk weer gebruikt kan worden in Nord Stream 1. Oekraïne heeft teleurgesteld gereageerd op de beslissing van Canada om de vergunning te verlenen. 

Deze maandag is de toevoer van gas door Nord Stream 1 helemaal gestopt, wegens gepland onderhoud. Op 22 juli zou de gaslevering hervat moeten worden, maar minister Habeck houdt er rekening mee dat de kraan dicht blijft. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Rusland levert na een onderhoudsstop weer gas door Nord Stream 1. Maar Duitsland houdt er rekening mee dat dit niet zo blijft.


Lees meer

Schimmige stichting moest gaspijplijn redden

Schimmige stichting moest gaspijplijn redden

Mecklenburg-Voorpommeren gebruikte een milieustichting als dekmantel om Nord Stream 2 te redden.


Lees meer

Factsheet: Energie in Duitsland

Factsheet: Energie in Duitsland

Een overzicht van de Duitse energievoorziening, de afhankelijkheid van Rusland en de nieuwe klimaatambities.


Lees meer

Duits energiedilemma

Duits energiedilemma

De Duitse energietransitie gaat pijn doen in de portemonnee, stelt Carsten Brzeski vast. 'Daar kan de regering maar beter eerlijk over zijn.'


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger