Duitslandweb logo Duitslandweb

Canada stuurt turbine voor Nord Stream naar Duitsland

Kort nieuws - 11 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Russische Gazprom levert sinds half juni minder gas via pijplijn Nord Stream 1, omdat volgens Rusland een turbine ontbreekt die voor onderhoud in Canada is. Door de sancties tegen Rusland kan Canada de turbine niet terugleveren. Zaterdag heeft Canada bekendgemaakt dat de turbine naar Duitsland gaat.

Volgens de Canadese regering gebruikt Rusland de energiepolitiek om de westerse landen uit elkaar te spelen. Om dat niet te laten gebeuren, heeft Canada een uitzondering op de sancties gemaakt voor de turbine.

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck had aan Canada voorgesteld om de turbine aan Duitsland te leveren in plaats van aan Rusland als dat juridisch eenvoudiger zou zijn. Het Duitse bedrijf Siemens, dat de turbine heeft gemaakt, zorgt dat die zo snel mogelijk weer gebruikt kan worden in Nord Stream 1. Oekraïne heeft teleurgesteld gereageerd op de beslissing van Canada om de vergunning te verlenen. 

Deze maandag is de toevoer van gas door Nord Stream 1 helemaal gestopt, wegens gepland onderhoud. Op 22 juli zou de gaslevering hervat moeten worden, maar minister Habeck houdt er rekening mee dat de kraan dicht blijft. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger