Duitslandweb logo Duitslandweb

Regisseur Dieter Wedel overleden

Kort nieuws - 20 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Dieter Wedel, een van de bekendste Duitse regisseurs, is op 82-jarige leeftijd overleden. De laatste jaren was hij in het nieuws omdat meerdere actrices hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag.

Wedel was een van de succesvolste regisseurs van Duitsland. Hij maakte naam met tv-series als 'Der große Bellheim' (1993), 'Der Schattenmann' (1996), 'Der König von St. Pauli' (1998) en 'Die Affäre Semmeling' (2002). Wedel had zes kinderen met zes vrouwen, onder wie de bekende actrice Hannelore Elsner, die in 2019 overleed.

Wedel was in 2018 intendant van de Hersfelder Festspiele, toen hij door een aantal actrices werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hij legde zijn functie neer en het Openbaar Ministerie startte een strafrechtelijk onderzoek tegen hem. Een van de actrices beschuldigde hem van verkrachting, die in 1996 in een hotel in München zou hebben plaatsgevonden.

De rechtbank in München zou vandaag bekend maken of het tot een proces tegen Wedel zou komen, maar meldde in plaats daarvan zijn overlijden. Een proces is daarmee niet meer aan de orde. Wedel stierf op 13 juli "na een lange ernstige ziekte", schreven zijn advocaten na de bekendmaking van zijn dood. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger