Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder mag SPD-lid blijven

Kort nieuws - 8 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder mag lid blijven van de SPD, oordeelde een geschillencommissie maandag. Met zijn inspanningen voor Russische staatsbedrijven heeft hij geen partijregels overtreden, luidt de conclusie.  

Zeventien SPD-afdelingen hadden een verzoek ingediend om te toetsen of Schröder nog partijlid kan blijven. De geschillencommissie van een lokale SPD-afdeling in Hannover, waar Schröder lid van is, ziet geen reden om hem te berispen of uit de partij te zetten. 

De oud-kanselier staat al lange tijd onder druk vanwege zijn nauwe banden met de Russische president Poetin en zijn jarenlange werkzaamheden voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. In mei verloor Schröder daardoor zijn kantoor in de Bondsdag. Tegen de beslissing van de geschillencommissie kan binnen twee weken beroep worden aangetekend.

Schröder was eind juli nog in Moskou bij Poetin. De oud-kanselier wil contact houden met de Russische president, schrijft Tagesschau. Het is volgens Schröder de verantwoordelijkheid van Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger