Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder wil bondsdagkantoor terug

Kort nieuws - 16 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-Bondskanselier Gerhard Schröder vecht het verlies van zijn kantoor in de Bondsdag aan. Schröder verloor in mei een aantal van zijn privileges vanwege zijn werk voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. 

Schröder (SPD) vernam volgens zijn advocaat via de media dat zijn kantoor in de Bondsdag moest sluiten, schrijft Spiegel Online. Dat noemt hij ongrondwettelijk. In een brief aan Helge Braun, voorzitter van de begrotingscommissie, roept Schröders advocaat op om de beslissing terug te draaien. Lees meer bij Spiegel Online

Half mei stemde de begrotingscommissie voor de sluiting van het kantoor van de voormalige kanselier. Het is traditie dat oud-kanseliers zo'n kantoor krijgen in de Bondsdag, ook Merkel heeft dat sinds kort. Vorig jaar ging er zo'n 400.000 euro uit de staatskas naar het kantoor van Schröder voor personeelskosten. De commissie besloot dat hij wel zijn recht op pensioen en persoonlijke beveiliging mocht houden. Niet veel later gaf Schröder zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van het Russische olieconcern Rosneft op. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger