Duitslandweb logo Duitslandweb

Oud-kanselier Schröder wil bondsdagkantoor terug

Kort nieuws - 16 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Oud-Bondskanselier Gerhard Schröder vecht het verlies van zijn kantoor in de Bondsdag aan. Schröder verloor in mei een aantal van zijn privileges vanwege zijn werk voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft. 

Schröder (SPD) vernam volgens zijn advocaat via de media dat zijn kantoor in de Bondsdag moest sluiten, schrijft Spiegel Online. Dat noemt hij ongrondwettelijk. In een brief aan Helge Braun, voorzitter van de begrotingscommissie, roept Schröders advocaat op om de beslissing terug te draaien. Lees meer bij Spiegel Online

Half mei stemde de begrotingscommissie voor de sluiting van het kantoor van de voormalige kanselier. Het is traditie dat oud-kanseliers zo'n kantoor krijgen in de Bondsdag, ook Merkel heeft dat sinds kort. Vorig jaar ging er zo'n 400.000 euro uit de staatskas naar het kantoor van Schröder voor personeelskosten. De commissie besloot dat hij wel zijn recht op pensioen en persoonlijke beveiliging mocht houden. Niet veel later gaf Schröder zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van het Russische olieconcern Rosneft op. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger