Duitslandweb logo Duitslandweb

Oktoberfest begint zaterdag, zonder mondkapjes

Kort nieuws - 15 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Twee jaren achter elkaar moest het Oktoberfest in München (Beieren) worden afgezegd door corona, maar komende zaterdag kan het weer losbarsten. Het grootschalige volksfeest op de Theresienwiese zal plaatsvinden als vanouds, zonder coronamaatregelen. 

Het Oktoberfest, dat draait om Beierse klederdracht, bier en muziek, trekt jaarlijks miljoenen mensen uit binnen- en buitenland. Ondanks de verwachte drukte in de tenten, gelden er geen coronamaatregelen. Daarover was vooraf veel discussie. Epidemiologen vrezen dat het feest een 'superspreader-event' kan worden, maar volgens de organisatoren zijn er 'geen maatregelen die fundamenteel iets opleveren'. Organisatoren van evenementen zijn volgens de huidige infectieziektenwet ook niet verplicht om beschermende maatregelen te nemen. De bezoekers moeten vooral hun eigen verantwoordelijkheid nemen, zoals vooraf een zelftest doen. 

In 2019, het jaar waarin het Oktoberfest voor het laatst in zijn originele vorm werd gevierd, kwamen er 6,3 miljoen bezoekers op af. Het is daarmee het grootste volksfeest ter wereld, schrijft de regionale omroep BR24. Sinds vorig jaar is Oktoberfest een beschermde merknaam. Evenementen mogen de naam nog wel gebruiken, zolang duidelijk is dat het niet om het origineel gaat, maar met merchandise en websites wordt het oppassen. 

Het Oktoberfest, dat anders dan de naam doet vermoeden vooral in september plaatsvindt, duurt twee weken. Lees meer bij BR24

Deelstaatpremier Markus Söder heeft zich er in de afgelopen maanden hard voor gemaakt dat het feest zonder mondkapjesplicht door kan gaan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Duitse humor

Duitse humor

Het overkwam Merlijn Schoonenboom onlangs: hij moest lachen om een Duitse serie. Zijn de Duitsers grappiger geworden?


Lees meer

Het verbod

Het verbod

'Layla' is een Schlager zoals er zoveel bestaan, maar nu volksfeesten de hit boycotten, is die politiek geworden, schrijft Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Tadeusz: volbloed schilder van het leven

Tadeusz: volbloed schilder van het leven

Museum MORE laat Nederland kennismaken met Duitse kunstenaar Norbert Tadeusz


Lees meer

Filmfestival Go Short zet Duitsland centraal

Filmfestival Go Short zet Duitsland centraal

Filmfestival Go Short in Nijmegen zet dit jaar de Duitse film in de kijker.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger