Duitslandweb logo Duitslandweb

Aanvoerder Duits elftal speelt WK zonder OneLove-band

Kort nieuws - 21 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Keeper en aanvoerder van het Duitse voetbalelftal Manuel Neuer draagt vanwege dreigende sancties van de FIFA geen OneLove-aanvoerdersband tijdens het WK in Qatar. 

De Duitse voetbalbond DFB maakte net als zes andere Europese landen maandagochtend bekend af te zien van de regenboogband met 'OneLove' erop. "De FIFA heeft heel duidelijk gemaakt dat er sportieve sancties zullen volgen als onze aanvoerders zo'n band op het veld dragen", aldus de DFB in een verklaring. Ook Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zal om dezelfde reden de band niet dragen, liet de KNVB weten. Als de aanvoerder de band wel draagt, volgt een gele kaart, schrijft de NOS. De OneLove-campagne is een Nederlands initiatief en de band is een teken tegen homofobie, antisemitisme, racisme en voor mensenrechten. 

Het Duitse elftal speelt aanstaande woensdag zijn eerste WK-wedstrijd tegen Japan. In de poule zitten ook Spanje en Costa Rica. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken en Sport Nancy Faeser (SPD) zal in ieder geval bij de eerste wedstrijden van haar land aanwezig zijn in Qatar. Lees meer bij Sportschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger