Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: 'Ruim de helft van de Duitsers kijkt niet naar WK'

Kort nieuws - 14 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan de helft van de Duitsers is niet van plan naar het WK voetbal te kijken, dat aanstaand weekend begint in Qatar. Dat bleek vrijdag uit een enquête van ARD-DeutschlandTrend.

Het wereldkampioenschap voetbal voor mannen in Qatar is omstreden vanwege de mensenrechtensituatie in het land. Bij de bouw van de stadions zijn naar schatting al duizenden arbeidsmigranten om het leven gekomen. Ook de timing van het toernooi, aan het einde van het jaar, krijgt veel kritiek.

Uit de peiling van ARD-DeutschlandTrend die begin november onder 1225 Duitsers werd gehouden blijkt dat 56 procent van hen ervan uitgaat geen wedstrijden op televisie te kijken. 15 procent van de ondervraagden zegt minder wedstrijden te zullen kijken dan bij voorgaande edities, 18 procent gaat evenveel kijken als voorheen en slechts 2 procent denkt meer wedstrijden te gaan zien dit WK. 9 procent van de ondervraagden weet nog niet of ze het toernooi gaan volgen. Lees meer bij Tagesschau

Ook Nederlanders lopen niet massaal warm voor het WK. Een kwart van de Nederlanders is vanwege de misstanden rondom de bouw van de stadions niet van plan de wedstrijden te kijken, meldde onderzoeksbureau Ipsos eind oktober. Het WK begint op zondag 20 november en duurt tot en met zondag 18 december. 

Reacties

Rob - 16 november 2022 23:23

Je moet niet Roomser zijn dan de Paus, hoor!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger