Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: 'Ruim de helft van de Duitsers kijkt niet naar WK'

Kort nieuws - 14 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan de helft van de Duitsers is niet van plan naar het WK voetbal te kijken, dat aanstaand weekend begint in Qatar. Dat bleek vrijdag uit een enquête van ARD-DeutschlandTrend.

Het wereldkampioenschap voetbal voor mannen in Qatar is omstreden vanwege de mensenrechtensituatie in het land. Bij de bouw van de stadions zijn naar schatting al duizenden arbeidsmigranten om het leven gekomen. Ook de timing van het toernooi, aan het einde van het jaar, krijgt veel kritiek.

Uit de peiling van ARD-DeutschlandTrend die begin november onder 1225 Duitsers werd gehouden blijkt dat 56 procent van hen ervan uitgaat geen wedstrijden op televisie te kijken. 15 procent van de ondervraagden zegt minder wedstrijden te zullen kijken dan bij voorgaande edities, 18 procent gaat evenveel kijken als voorheen en slechts 2 procent denkt meer wedstrijden te gaan zien dit WK. 9 procent van de ondervraagden weet nog niet of ze het toernooi gaan volgen. Lees meer bij Tagesschau

Ook Nederlanders lopen niet massaal warm voor het WK. Een kwart van de Nederlanders is vanwege de misstanden rondom de bouw van de stadions niet van plan de wedstrijden te kijken, meldde onderzoeksbureau Ipsos eind oktober. Het WK begint op zondag 20 november en duurt tot en met zondag 18 december. 

Reacties

Rob - 16 november 2022 23:23

Je moet niet Roomser zijn dan de Paus, hoor!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nederlandse atlete trainde in doping-staat DDR

Nederlandse atlete trainde in doping-staat DDR

Kogelstootster Els van Noorduijn trainde in de jaren 60 in de DDR. Dat het regime toen zijn dopingssysteem opbouwde, hoorde ze pas veel later.


Lees meer

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

EK 2024: Duitse voetbalwoorden

EK 2024: Duitse voetbalwoorden

Wil je het Duitse EK-nieuws en de commentatoren volgen? Hier de opvallendste Duitse voetbalwoorden.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger