Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag bespreekt vandaag Reichsbürger-complot

Kort nieuws - 12 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Verschillende commissies van de Bondsdag hebben vandaag vergaderingen ingelast om over het vorige week verijdelde staatsgreep-complot van 'Reichsbürger' geïnformeerd te worden. Woensdag heeft het federaal openbaar ministerie 25 verdachten laten oppakken. 22 van hen worden verdacht van het vormen van een terreurorganisatie die de regering omver wilde werpen, drie verdachten worden gezien als medeplichtigen. Ze zouden tot de beweging van de Rijksburgers te rekenen zijn.

Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft aangekondigd dat ze de wapenwet nog verder wil verscherpen. Ze maakte nieuwe cijfers over de Reichsbürger en Selbstverwalter bekend: Ongeveer 23.000 mensen zouden zich in dit milieu bevinden, 2000 meer dan in 2021.

Ook wordt nog eens goed gekeken naar maatregelen om de Bondsdag beter te beveiligen. Het Rijksdaggebouw, waarin de Bondsdag vergadert, werd de afgelopen weken al extra beveiligd vanwege de verdenkingen tegen de groep. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger