Duitslandweb logo Duitslandweb

Invallen bij Reichsbürger die ambtenaren lastigvielen

Kort nieuws - 23 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft invallen gedaan in twintig panden in acht verschillende deelstaten in een onderzoek naar een groep zogenoemde Reichsbürger. De groep heeft volgens het Openbaar Ministerie overheidsdiensten overladen met e-mails en telefoontjes en ambtenaren beledigd en bedreigd. 

Hoeveel mensen de politie heeft aangehouden, is niet gemeld. De groep zou de acties tegen overheidsinstanties via berichtendienst Telegram hebben gecoördineerd. Een 58-jarige man uit Beieren zou hierin het voortouw hebben gehad. De man is al enkele jaren in het vizier van de politie. De leden van de groep worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie, aldus het OM.

De Reichsbürger, letterlijk vertaald Rijksburgers, erkennen de Duitse overheid niet. Leden van de groep waarbij de invallen vandaag zijn gedaan, vielen ambtenaren lastig met hun theorieën over de Duitse staat en betichtten hen van mensenrechtenschending en oorlogsmisdaden, meldden OM en politie donderdag. Ook werden ambtenaren met de dood bedreigd. Door de stortvloed aan mail en telefoon werden de instanties ernstig gehinderd in hun werk. Lees meer bij Bayerischer Rundfunk

De Duitse veiligheidsdienst Verfassungsschutz zag de beweging de afgelopen jaren groeien en gaat uit van 23.000 Reichsbürger en Selbstverwalter (autonomen) in 2022. De dienst registreerde 1358 misdrijven door deze rechtsextremisten in 2022. Lees meer bij Verfassungsschutz

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger