Duitslandweb logo Duitslandweb

Defensieminister Lambrecht bespot om nieuwjaarsgroet

Kort nieuws - 2 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht heeft op instagram een nieuwjaarsgroet geplaatst waarover ophef is ontstaan. Ze herinnert aan de oorlog die in Europa woedt en zegt dat daar voor haar vooral veel bijzondere indrukken en ontmoetingen aan verbonden waren. 

Lambrecht is nauwelijks te verstaan door het geknal van vuurwerk op de achtergrond. Een weinig passende coulisse voor een defensieminister die over de oorlog in Oekraïne spreekt, luidt de kritiek. De minister brengt Oud en Nieuw door met familie en vrienden, vertelt ze, en ze bedankt degenen die dat niet kunnen omdat ze 'voor ons' in dienst zijn, als militair of hulpverlener.

Verschillende CDU-politici vallen de minister hard aan vanwege de nieuwjaarsboodschap. Op Twitter wordt het filmpje ook door mensen buiten Duitsland gedeeld, met de vraag of ze in Berlijn het spoor bijster zijn. Lambrecht heeft in haar eerste jaar als minister al veel kritiek gehad. Velen zien haar als ongeschikt voor de functie. Lees meer bij Der Spiegel

 

Reacties

Nico - 4 januari 2023 10:14

Minister zonder ook maar een greintje zelfreflectie. Wanneer je dergelijke filmpjes de wereld instuurt zou je verwachten dat iemand daar nog even kritisch naar kijkt, zowel naar vorm en inhoud. Ze slaat echt de plank volkomen mis!

Reageer
Jan Boester - 3 januari 2023 11:42

Zeer vermakelijk en laat ook het niveau zien van de gemiddelde politieke elite

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger