Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regio's vrezen problemen bij asielopvang

Kort nieuws - 30 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lokale Duitse overheden waarschuwen voor capaciteitsproblemen bij de opvang van asielzoekers. De Deutsche Landkreistag, de koepel van de 294 Duitse districten, wil een gesprek met kanselier Scholz over de problemen in de asielopvang. 

De Duitse districten hebben nauwelijks nog mogelijkheden om asielzoekers onder te brengen, zegt voorzitter Sager van de Deutsche Landkreistag (DLT). Ze worden nu "deels in tenten" opgevangen. Bovendien kampen gemeenten met een tekort van 2 miljard euro voor woonkosten van statushouders, mensen aan wie een verblijfsvergunning is toegekend. Ook daarover wil de DLT in gesprek met kanselier Scholz.

Sager is tegen een opnamestop van asielzoekers, maar de bondsregering moet er wel voor zorgen dat er minder mensen naar Duitsland komen, zegt hij. Ook moet Scholz' kabinet er "veel meer" aan doen om voor een betere verdeling van vluchtelingen over Europa te zorgen. "De eenzijdige belasting van Duitsland is maatschappelijk behoorlijk explosief", aldus Sager. Er kan "grote schade in Duitsland ontstaan als de gemeenten in een situatie worden gebracht die ze niet meer aankunnen". Dan verliest de bevolking niet alleen het vertrouwen in de gemeenten maar ook in de overheid als geheel. 

Vorig jaar hebben in Duitsland 217.774 mensen asiel aangevraagd. Dat is meer dan sinds 2016 het geval was en 47 procent meer dan in 2021. Bovendien zijn een miljoen oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne naar Duitsland gekomen, die geen asiel hoefden aan te vragen. Lees meer bij Tagesschau en Deutschlandfunk

Reacties

Buddenbreuck - 13 april 2023 05:18

De CDU is schuldig aan de asielzoekers stroom niet de huidige regering met Schulz, sinds jaar en dag komen miljoen mensen naar Duitsland om hulp vragen, de Duitse bevolking uit de rechtse hoek schreeuwen altijd moord en brand, fatsoenlijke Duitsers helpen zonder morren,

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger