Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie Nederlanders opgepakt na plofkraak in NRW

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen uit Nederland opgepakt die verdacht worden van het plegen van een plofkraak in het plaatsje Kierspe (Noordrijn-Westfalen).

Omwonenden alarmeerden de politie toen ze in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere explosies hoorden. De drie verdachten gingen er vandoor in een auto en probeerden de politiemensen af te schudden door hen met een laserpen in de ogen te schijnen. Toen de politie de vluchtauto op een doodlopende weg wist te stoppen, vluchtten de verdachten te voet een bos in. Met behulp van de warmtecamera van een politiehelikopter werden de drie mannen gevonden en gearresteerd. Ze zijn tussen de 23 en 24 jaar oud. In hun auto vond de politie 'omvangrijk bewijsmateriaal'.

In een ander groot gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn afgelopen maandag negen personen in Nederland en België aangehouden die worden verdacht van tenminste vijftig plofkraken op geldautomaten in Duitsland. Die werden voornamelijk gepleegd in de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.  

Plofkraken zijn een groot probleem in Duitsland en nemen ieder jaar toe. in 2022 werden in totaal 460 plofkraken gepleegd, meldt Handelsblatt. Vooral in de Nederlands-Duitse grensstreek is het een groot probleem, vertelde Gert Rademaker van de Nationale Politie in 2020 tegen Duitslandweb. Het gaat vaak om Nederlanders die net over de Duitse grens geldautomaten opblazen. Lees meer bij WDR en Handelsblatt (betaalmuur)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger