Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie Nederlanders opgepakt na plofkraak in NRW

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen uit Nederland opgepakt die verdacht worden van het plegen van een plofkraak in het plaatsje Kierspe (Noordrijn-Westfalen).

Omwonenden alarmeerden de politie toen ze in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere explosies hoorden. De drie verdachten gingen er vandoor in een auto en probeerden de politiemensen af te schudden door hen met een laserpen in de ogen te schijnen. Toen de politie de vluchtauto op een doodlopende weg wist te stoppen, vluchtten de verdachten te voet een bos in. Met behulp van de warmtecamera van een politiehelikopter werden de drie mannen gevonden en gearresteerd. Ze zijn tussen de 23 en 24 jaar oud. In hun auto vond de politie 'omvangrijk bewijsmateriaal'.

In een ander groot gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn afgelopen maandag negen personen in Nederland en België aangehouden die worden verdacht van tenminste vijftig plofkraken op geldautomaten in Duitsland. Die werden voornamelijk gepleegd in de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.  

Plofkraken zijn een groot probleem in Duitsland en nemen ieder jaar toe. in 2022 werden in totaal 460 plofkraken gepleegd, meldt Handelsblatt. Vooral in de Nederlands-Duitse grensstreek is het een groot probleem, vertelde Gert Rademaker van de Nationale Politie in 2020 tegen Duitslandweb. Het gaat vaak om Nederlanders die net over de Duitse grens geldautomaten opblazen. Lees meer bij WDR en Handelsblatt (betaalmuur)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger