Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland gaat vakkrachten werven buiten Europa

Kort nieuws - 21 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil de Duitse migratiekantoren in verschillende landen inzetten om geschoold personeel te werven dat in Duitsland kan gaan werken. Volgens weekblad Der Spiegel maken de ministers Hubertus Heil (Arbeid) en Svenja Schulze (Ontwikkelingssamenwerking) dit vandaag bekend tijdens een bezoek aan Ghana.

Het Duitse migratiecentrum in Ghana ondersteunt voornamelijk terugkeerders. De komende drie jaar krijgt het extra geld om vakkrachten te werven en op te leiden. Ook in acht andere landen wil de Duitse regering dergelijke 'centra voor migratie en ontwikkeling'. Het gaat om Marokko, Tunesië, Egypte, Jordanië, Nigeria, Irak, Pakistan en Indonesië. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger