Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse Leopard 2-tanks in Oekraïne aangekomen

Kort nieuws - 28 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Leopard 2-gevechtstanks, die Duitsland eind januari toezegde aan Oekraïne, zijn inmiddels in het land gearriveerd. Dat zei bondskanselier Scholz maandag op een persconferentie tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Er zijn op dit moment achttien Leopard 2A6-tanks in Oekraïne, die moeten dienen als verdediging tegen de Russische aanvallen, zei Scholz. "We hebben ze geleverd zoals aangekondigd", aldus de kanselier die in Rotterdam was voor de vierde Nederlands-Duitse regeringsconsultaties. Met de tanks zijn ook munitie, reserve-onderdelen en twee gepantserde bergingsvoertuigen met in Duitsland opgeleide bemanning in Oekraïne aangekomen, aldus het Duitse ministerie van Defensie. 

Oekraïne drong lang aan op moderne Westerse gevechtstanks. Duitsland heeft lang geaarzeld voor het bereid was de gevechtstanks aan Oekraïne te leveren. Eind januari besloot de bondsregering dat wel te doen, mede onder druk van NAVO-partners als Polen. In eerste instantie ging het om veertien Leopard 2-gevechtstanks. Eind februari zei minister van Defensie Boris Pistorius (SPD) nog vier extra tanks toe. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger