Duitslandweb logo Duitslandweb

ICT-blunder bij eindexamens Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 20 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eindexamenkandidaten van middelbare scholen in Noordrijn-Westfalen hadden zich voorbereid op examens in de exacte vakken woensdag, maar dinsdagavond om 20.30 uur maakte het deelstaatministerie van Onderwijs bekend dat de examens moeten worden uitgesteld. Oorzaak: een downloadprobleem. 

Scholen konden de examens vanaf dinsdagmiddag downloaden, voor de veiligheid met tweestapsverificatie. Een aantal scholen is dat gelukt, maar al snel werkte het downloaden niet meer. Koortsachtig is urenlang geprobeerd het probleem te verhelpen, legde een schuldbewuste minister woensdagmiddag uit. Tevergeefs. Om half negen 's avonds maakte het ministerie bekend dat de examens dan maar vrijdag moeten worden afgenomen.

Vrijdag begint het Suikerfeest. De minister zei tijdens een persconferentie dat scholieren die vanwege het Suikerfeest niet mee kunnen doen, een inhaalmogelijkheid moet worden aangeboden. Een ander probleem vormt de aangekondigde treinstaking vrijdag. Dat is volgens de minister geen geldig excuus voor het missen van een examen. 

Donderdag maakte Noordrijn-Westfalen bekend dat de opgaven vervangen zullen worden, na geruchten dat de opgaven al waren 'gelekt'. Daar zijn voor het ministerie overigens geen aanwijzingen voor. Lees meer bij WDR

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Het is eindexamentijd. Met dit handzame overzicht weet je hoe je diploma in het Duits wordt genoemd, en welke termen in het Duitse hoger onderwijs worden gebruikt.


Lees meer

Duizenden spookstudenten aan universiteiten

Duizenden spookstudenten aan universiteiten

Een aanzienlijk aantal Duitse studenten bezoekt nooit colleges. Het is ze bijvoorbeeld om de OV-kaart te doen.


Lees meer

Docenten Duits willen het vak vernieuwen

Docenten Duits willen het vak vernieuwen

Het DIA vroeg docenten Duits wat er anders moet bij het schoolvak Duits: 'Minder grammatica en een ander examen'.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger