Duitse muziekwereld zoekt uitweg uit misère
Beurs, discussie en muziek onder één dak op de Berlin Music Week

Achtergrond - 10 september 2010

De Popkomm, een van de belangrijkste Europese muziekbeurzen, had zichzelf vorig jaar doodverklaard. Door de muziekpiraterij gaat het de branche zo slecht dat bedrijven zich een beursstand niet kunnen permitteren, liet de organisatie weten. Maar dit jaar is de Popkomm terug, en zoeken de deelnemers samen een uitweg uit de crisis.

Duitse muziekwereld zoekt uitweg uit misère
© Popkomm
Muzikant vestigt wereldrecord met straatconcert op de Berlin Music Week

Vorig jaar moest de Popkomm, waar managers, producers, platenbazen en muzikanten uit de hele wereld elkaar ontmoeten, worden afgeblazen. Dit jaar is de beurs herboren, op een nieuwe locatie – voormalig vliegveld Tempelhof- en met een nieuw concept. De Popkomm, het openluchtfestival Berlin Festival en het muziekcongres All2getherNow zijn onder één paraplu gebracht: de Berlin Music Week.

In het hippe cultuurcentrum Kulturbrauerei breken deelnemers van All2getherNow zich het hoofd over de vraag hoe de branche in het internettijdperk nog geld kan verdienen aan muziek. Een ideeënuitwisseling, die suggesties oplevert als een staking van de hele creatieve sector in Berlijn of met twee bands samen één tour en één cd doen, meldde de Berliner Tageszeitung.

Op het uitverkochte Berlin Festival op het roemruchte vliegveld Tempelhof spelen dit weekend meer dan 90 bands. Grote namen als Fatboy Slim en LCD Soundsystem trekken veel bezoekers. Ook de Nederlandse bands De Staat en Boemklatsch zijn geprogrammeerd. Voor de ingang van Tempelhof vestigden muzikanten deze week een wereldrecord met een 24-uur-durend straatconcert.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger