Duitslandweb logo Duitslandweb

Zoektocht naar vermisten in Duits deel Noordzee gestopt

Kort nieuws - 25 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De zoektocht naar vier vermiste bemanningsleden van het vrachtschip dat dinsdag zonk nabij het Duitse eiland Helgoland is gestopt. Na een aanvaring tussen twee vrachtschepen kwamen meerdere opvarenden in de Noordzee terecht. Eén van hen overleed, twee anderen konden worden gered. 

Reddingsboten hebben de hele nacht gezocht naar de vermisten. De omstandigheden waren door de harde wind en hoge golven lastig. Bij een watertemperatuur van 12 graden konden de vermiste personen volgens de reddingswerkers ongeveer 20 uur overleven. Dat termijn is inmiddels voorbij.

De twee schepen kwamen dinsdagnacht rond 05.00 uur in aanvaring. Het grotere schip met 22 opvarenden is inmiddels zelf teruggevaren naar Cuxhaven in het noorden van Duitsland. Het gezonken schip, dat onder Britse vlag onderweg was van Bremen naar Groot-Brittannië, had in totaal zeven bemanningsleden aan boord. Het wrak ligt nu op zo'n 30 meter diepte.

Het schip vervoerde staal en had ongeveer 130 kuub diesel aan boord. De zorgen over een milieuramp nemen toe. De regionale omroep NDR meldde dat er na de aanvaring scheepsdiesel in zee lekte. Oliebestrijdingsschepen observeren de plek waar het schip gezonken is om te kijken of er nog scheepsdiesel lekt en of dat eventeel kan worden weggepompt. Lees meer bij Tagesschau en NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger