Duitslandweb logo Duitslandweb

Noordzee-landen gaan windenergie flink uitbouwen

Kort nieuws - 19 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland, Denemarken, Nederland en België willen de windmolencapaciteit in de Noordzee tot 2030 verviervoudigen. Ook willen ze samen zorgen voor infrastructuur om de Noordzee-energie om te zetten in groene waterstof. 

Denemarken ontving woensdag in Esbjerg onder meer kanselier Olaf Scholz en zijn klimaatminister Robert Habeck en Mark Rutte en diens klimaatminister Rob Jetten. Ook voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen was bij de windenergie-top. Volgens Habeck is de overeenkomst die de vier landen sloten een instrumentenkist om de versnelde uitbouw mogelijk te maken en zo minder afhankelijk te worden van gas.

Doel is om in 2030 65 gigawatt windenergie te produceren op de Noordzee en in 2050 150 gigawatt. Op 'energie-eilanden' moeten windparken en stroomnetten worden samengebracht. Lees meer bij Tagesschau

Vandaag bezoekt kanselier Scholz Nederland. Hij spreekt in Den Haag met premier Rutte en met koning Willem-Alexander. Lees meer op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger