Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse minister naar Marokko voor deal over terugkeer

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil meer asielzoekers die geen recht op een verblijfsvergunning hebben terugsturen naar het land van herkomst. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) reist maandag naar Marokko om met dat land afspraken te maken. Update 31-10-2023: Faeser en haar Marokkaanse collega hebben in Marokko intentieverklaring getekend.

Faeser wil met de Marokkaanse regering praten over het accepteren van terugkerende Marokkaanse staatsburgers. Ook visa voor arbeidskrachten en samenwerking op het gebied van veiligheid wil ze bespreken. Duitsland heeft al sinds 1998 afspraken over terugkeer met Marokko, maar toch zijn er nauwelijks uitzettingen naar dat land. 

Update 31-10-2023: Faeser en haar Marokkaanse collega Abdelouafi Laftit hebben een intentieverklaring getekend voor meer samenwerking op het gebied van veiligheid en migratie. Lees meer bij ZDF Heute

Kanselier Olaf Scholz is maandag in Nigeria en reist daarna door naar Ghana. Volgens weekblad Der Spiegel probeert ook hij afspraken te maken over terugkeer. Volgens de meereizende Spiegel-correspondent leven in Duitsland 14.000 Nigerianen die het land moeten verlaten. 12.000 van hen hebben geen paspoort. Nigeria weigert deze mensen op te nemen.

Kanselier Olaf Scholz heeft het thema asiel en migratie onlangs bovenaan de agenda gezet. Hij stelt dat Duitsland meer mensen die geen recht op verblijf hebben, moet uitzetten. Een speciale vertegenwoordiger, Joachim Stamp (FDP), moet met de landen van herkomst gaan onderhandelen over terugkeer. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger