Nieuwe master Niederlande-Deutschland Studien
Duitse minister Pofalla geeft startsein voor binationale opleiding

Achtergrond - 16 september 2010

De nieuwe master Niederlande-Deutschland Studien gaat op 24 september van start. Dan opent de Duitse minister Pofalla het eerste collegejaar. Vijftien Duitse en Nederlandse studenten hebben zich ingeschreven voor de opleiding die door de universiteiten in Nijmegen en Münster wordt georganiseerd.

Nieuwe master Niederlande-Deutschland Studien
© Flickr.com/Wechriho
De Universiteit Münster start samen met de Radboud Universiteit een nieuwe binationale master.

De master Niederlande-Deutschland Studien duurt twee jaar. De studenten krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld: economie, rechten, geschiedenis, politicologie, communicatiewetenschappen en de Duitse of Nederlandse taal. Het eerste jaar van de master is in Nijmegen, het tweede jaar brengen de studenten in Münster door. Een succesvolle afsluiting van de studie levert een Duitse en een Nederlandse mastertitel op.

Het eerste collegejaar van de master wordt volgende week geopend met een lezing van Ronald Pofalla over de Duits-Nederlandse samenwerking in het onderwijs, onderzoek en de economie. Pofalla is minister in het Bundeskanzleramt van kanselier Angela Merkel.

De lezing valt samen met de Duits-Nederlandse Onderwijsdagen, een tweedaagse conferentie over grensoverschrijdend universitair onderwijs. De conferentie is bedoeld voor academici die willen studeren, stage lopen of werken in Duitsland. Tijdens de onderwijsdagen is er een bedrijven- en studiebeurs en er zijn workshops over interculturele verschillen, studeren, solliciteren, wonen en werken in het buitenland.

De Duits-Nederlandse Onderwijsdagen vinden op 23 en 24 september plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deelname aan het congres en de informatiebeurzen is gratis, aanmelden is verplicht. Het complete programma is te vinden op de website van de Onderwijsdagen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger