Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse machinisten staken van woensdag tot vrijdagavond

Kort nieuws - 8 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse vakbond voor treinmachinisten GDL heeft tot een staking opgeroepen vanaf woensdag 10 januari 2 uur 's nachts tot vrijdagavond 12 januari 18 uur. Treinreizigers moeten rekening houden met ernstige vertragingen en uitval van treinen. 

Voor goederentreinen begint de staking al op 9 januari om 18 uur. Werkgever Deutsche Bahn heeft een kort geding aangespannen om de staking te verhinderen.

Stakingen van treinmachinisten hebben het Duitse treinverkeer ook in november en december al flink ontregeld. De vakbond wil dat arbeiders in ploegendienst 35 in plaats van 38 uur per week moeten werken, met behoud van salaris. De Deutsche Bahn is in het nieuwste voorstel ingegaan op de eis van de vermindering van uren, maar wil dit niet met behoud van het volledige salaris. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger