Duitslandweb logo Duitslandweb

Weer staking op Duitse spoor vanaf 24 januari

Kort nieuws - 22 januari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse vakbond van treinmachinisten GDL heeft een nieuwe staking aangekondigd van woensdag 24 tot en met maandag 29 januari. Het treinverkeer zal vanaf woensdag ernstig ontregeld zijn. Bij vorige stakingen reden er nauwelijks nog treinen. 

Reizigers die al tickets hebben gekocht voor de zes stakingsdagen, mogen die ook voor woensdag of na maandag gebruiken. Deutsche Bahn raadt reizigers dringend aan een zitplaats te reserveren omdat de weinige treinen die zullen rijden, overvol zullen zijn. Lees meer bij Der Spiegel

De vakbond wil voor werknemers in ploegendiensten een werkweek van 35 in plaats van 38 uur, met behoud van salaris. Vrijdag heeft werkgever Deutsche Bahn een compromis voorgelegd, maar dat was volgens de bond onvoldoende.

 

Reacties

Erik - 23 januari 2024 20:41

Ik snap het advies om een zitplaats te reserveren niet. Je weet van tevoren niet welke treinen rijden (een enkele) en welke uitvallen.

Reageer
Godfried Kranen - 22 januari 2024 20:21

Dan de beloning, zij die nog ambtenaar zijn verdienen nog redelijk en hebben een normaal pensioen. voor De machinisten bij de regionale vervoerders is het niet zo goed geregeld. Hoe het treinpersoneel in Duitsland moet werken is in mijn ogen moderne slavernij en dag mag/moet voor gevochten worden dat alles beter word. Hoezo, gezond richting pensioen?

Reageer
Godfried Kranen - 22 januari 2024 20:16

Niet meer van deze tijd dat er gestaakt moet worden voor betere arbeidsvoorwaarden en beloningen. Ik heb een aantal jaren voor een nederlandsche vervoerder naar Aachen gereden. Als ik van mijn Duitse “Kollegen” hoorde wat voor diensten gedraaid worden gingen mijn haren rechtop staan. Diensten van 10 uur en meer zijn meer regel dan uitzondering. Voorbeeld(extreem, maar toch), dienstbegin 03.20, einde dienst 13.20 en dan ook nog eens 4 dagen op rij. De vierde dag loop je in je schaduw.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger