Duitslandweb logo Duitslandweb

Dambreuken en evacuaties in Zuid-Duitsland

Kort nieuws - 3 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Overstromingen zorgen nog steeds voor veel problemen in Zuid-Duitsland. Dambreuken leiden tot nog meer wateroverlast en vannacht moesten mensen in meerdere plaatsen worden geëvacueerd. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Een brandweerman wordt nog vermist.

In de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg steeg het water vannacht in verschillende regio's en op sommige plaatsen zitten inwoners volgens de politie ingesloten. In de Ostalbkreis zijn vannacht mensen uit voorzorg geëvacueerd. De situatie is volgens de politie nog erg onoverzichtelijk. Maandagmiddag werd bekend dat in Schorndorf in Baden-Württemberg de lichamen van een man en een vrouw zijn gevonden, nadat de kelder van een huis was leeggepompt. 

Ook in Beieren zijn zondag en vannacht op verschillende plaatsen mensen geëvacueerd. In Günzburg gebeurde dat met een helicopter omdat boten met deze hoeveelheid water niet meer konden worden ingezet. In de regio Pfaffenhofen kwam in de nacht van zaterdag op zondag een brandweerman om het leven toen zijn boot bij een reddingsactie omsloeg. In diezelfde regio is een dam inmiddels op meerdere plekken doorgebroken. Kanselier Olaf Scholz en minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser hebben dit gebied maandag bezocht.

In het Beierse Schrobenhausen is maandag het lichaam van een vrouw geborgen, die sinds zaterdag werd vermist. Zij was in de kelder van haar huis toen de benedenverdieping onder water liep. In Offingen, ook in Beieren, wordt nog een brandweerman vermist. 

In delen van Beieren zakt het water inmiddels, maar in verschillende plaatsen langs de Donau, zoals Donauwörth en Passau, worden vanmiddag en vanavond de hoogste waterstanden verwacht. Ook wordt opnieuw regen in Zuid-Duitsland verwacht. 

De reddingsdiensten roepen mensen in de getroffen gebieden op naar de bovenste etages van hun huizen te gaan. Scholen in deze regio's blijven maandag gesloten. Treinverkeer naar Zuid-Duitsland is slechts beperkt mogelijk. De Deutsche Bahn roept mensen op van niet noodzakelijke reizen af te zien. Ook autoverkeer moet met beperkeingen rekening houden. Sommige wegen in Zuid-Duitsland zijn onbegaanbaar of afgesloten. Lees meer bij Tagesschau, Der Spiegel, Die Zeit, FAZ.net en het liveblog van de Süddeutsche Zeitung 

Dit bericht is maandag om 17:45 uur geactualiseerd met de informatie over de twee geborgen lichamen in Baden-Württtemberg

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger