Duitslandweb logo Duitslandweb

Dambreuken en evacuaties in Zuid-Duitsland

Kort nieuws - 3 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Overstromingen zorgen nog steeds voor veel problemen in Zuid-Duitsland. Dambreuken leiden tot nog meer wateroverlast en vannacht moesten mensen in meerdere plaatsen worden geëvacueerd. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Een brandweerman wordt nog vermist.

In de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg steeg het water vannacht in verschillende regio's en op sommige plaatsen zitten inwoners volgens de politie ingesloten. In de Ostalbkreis zijn vannacht mensen uit voorzorg geëvacueerd. De situatie is volgens de politie nog erg onoverzichtelijk. Maandagmiddag werd bekend dat in Schorndorf in Baden-Württemberg de lichamen van een man en een vrouw zijn gevonden, nadat de kelder van een huis was leeggepompt. 

Ook in Beieren zijn zondag en vannacht op verschillende plaatsen mensen geëvacueerd. In Günzburg gebeurde dat met een helicopter omdat boten met deze hoeveelheid water niet meer konden worden ingezet. In de regio Pfaffenhofen kwam in de nacht van zaterdag op zondag een brandweerman om het leven toen zijn boot bij een reddingsactie omsloeg. In diezelfde regio is een dam inmiddels op meerdere plekken doorgebroken. Kanselier Olaf Scholz en minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser hebben dit gebied maandag bezocht.

In het Beierse Schrobenhausen is maandag het lichaam van een vrouw geborgen, die sinds zaterdag werd vermist. Zij was in de kelder van haar huis toen de benedenverdieping onder water liep. In Offingen, ook in Beieren, wordt nog een brandweerman vermist. 

In delen van Beieren zakt het water inmiddels, maar in verschillende plaatsen langs de Donau, zoals Donauwörth en Passau, worden vanmiddag en vanavond de hoogste waterstanden verwacht. Ook wordt opnieuw regen in Zuid-Duitsland verwacht. 

De reddingsdiensten roepen mensen in de getroffen gebieden op naar de bovenste etages van hun huizen te gaan. Scholen in deze regio's blijven maandag gesloten. Treinverkeer naar Zuid-Duitsland is slechts beperkt mogelijk. De Deutsche Bahn roept mensen op van niet noodzakelijke reizen af te zien. Ook autoverkeer moet met beperkeingen rekening houden. Sommige wegen in Zuid-Duitsland zijn onbegaanbaar of afgesloten. Lees meer bij Tagesschau, Der Spiegel, Die Zeit, FAZ.net en het liveblog van de Süddeutsche Zeitung 

Dit bericht is maandag om 17:45 uur geactualiseerd met de informatie over de twee geborgen lichamen in Baden-Württtemberg

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?


Lees meer

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.


Lees meer

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.


Lees meer

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

De mesaanval in Solingen vrijdagavond heeft Duitsland geschokt. Een Syriër stak drie mensen dood en verwondde acht anderen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger