Duitslandweb logo Duitslandweb

Langs de Donau nog steeds gevaar voor overstromingen

Kort nieuws - 4 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Terwijl in veel regio's in Zuid-Duitsland het water langzaam zakt, is de situatie voor verschillende plaatsen langs de Donau nog steeds spannend. In Regensburg en Passau worden vandaag de hoogste waterstanden verwacht. Het aantal doden als gevolg van de overstromingen is inmiddels gestegen naar vijf.

De hoge waterstanden van de Donau blijven voor steden als Ingolstadt, Passau en Regensburg voorlopig spannend. Onder meer in Regensburg zijn gisteravond nog mensen uit voorzorg geëvacueerd. In andere gebieden in Beieren en in Baden-Württemberg zakt het water inmiddels. Er wordt voorlopig ook geen extra regen verwacht.

De politie heeft de dood van een vrouw in Beieren bevestigd, die maandag in de regio Unterallgäu met haar auto in het water terecht was gekomen. Het totale aantal slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Duitsland komt daarmee op vijf. In Beieren kwam afgelopen weekeinde een brandweerman om het leven toen zijn reddingsboot omsloeg en een vrouw werd dood gevonden in de kelder van haar huis. In Baden-Württemberg zijn de lichamen van een man en een vrouw gevonden, ook in de kelder van een huis. Een brandweerman in Beieren wordt nog steeds vermist.

Veel scholen in de overstroomde gebieden blijven vandaag nog dicht. Een deel van het treiverkeer komt weer op gang, maar op veel trajecten is nog steeds beperkt treinverkeer mogelijk. De burgemeester van Regensburg waarschuwt voor ramptoerisme. Veel mensen willen komen kijken hoe het ervoor staat, maar de wegen moeten vrij blijven voor de reddingsdiensten, liet ze weten. Lees meer bij de liveblogs van de Süddeutsche Zeitung en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?


Lees meer

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.


Lees meer

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.


Lees meer

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

De mesaanval in Solingen vrijdagavond heeft Duitsland geschokt. Een Syriër stak drie mensen dood en verwondde acht anderen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger