Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie onderzoekt incident Hamburg rondom EK-wedstrijd

Kort nieuws - 17 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het motief van de man die zondag met een hamer en een molotovcocktail dreigde in het centrum van Hamburg is nog onduidelijk. De politie schoot de 39-jarige Duitser vlakbij de Oranje-fanzone van het EK-voetbal in zijn been. 

De man bevond zich vlak voor de EK-wedstrijd Nederland-Polen in een horecagelegenheid. In de directe omgeving waren veel Oranje-fans aanwezig om naar de wedstrijd te kijken. Eenmaal buiten dreigde hij met een leihamer en zei de molotovcocktail aan te steken. De politie probeerde de man de stoppen, maar toen hij de waarschuwingen negeerde, schoten agenten hem in zijn been.

Volgens de politie gaat het hoogstwaarschijnlijk om een verwarde man, die al langer kampt met psychische problemen. Er zijn geen aanwijzingen dat zijn actie verband houdt met het Europees kampioenschap voetbal, aldus een politiewoordvoerder. Er raakten geen omstanders gewond. Lees meer bij NDR 

Het Europees kampioenschap voetbal voor mannen vindt momenteel plaats in Duitsland. Beelden van de stoet Oranje-supporters die zondagmiddag zingend door de Hamburgse wijk St. Pauli trok werden veelvuldig gedeeld op Duitse sociale media. Nederland versloeg Polen met 2:1.

Het Duitse elftal won afgelopen vrijdag overtuigend van Schotland met 5:1. Duitsland speelt woensdag om 18:00 uur in Stuttgart zijn tweede groepswedstrijd tegen Hongarije. Nederlander Danny Makkelie is dan scheidsrechter. Zondag 23 juni speelt het Duitse elftal zijn laatste wedstrijd in de poulefase tegen Zwitserland, om 21:00 uur. Lees meer over het EK voetbal bij Sportschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

EK 2024: Duitse voetbalwoorden

EK 2024: Duitse voetbalwoorden

Wil je het Duitse EK-nieuws en de commentatoren volgen? Hier de opvallendste Duitse voetbalwoorden.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger