Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz wil in 2025 weer kanselier worden

Kort nieuws - 24 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondskanselier Olaf Scholz (SPD) wil bij de Duitse verkiezingen volgend jaar opnieuw lijsttrekker van zijn partij worden. Dat zei hij vanmiddag op zijn laatste persconferentie voor de zomervakantie.

Scholz zelf en ook zijn kabinet van SPD, Groenen en FDP staan er slecht voor in de peilingen. De kanselier en de regering zijn al geruime tijd niet populair bij de kiezers. Die hebben de indruk dat de coalitiepartijen veel ruzie maken - onlangs weer over de begroting voor 2025.

Eerder deze week bleek uit een peiling dat slechts eenderde van de SPD-kiezers Scholz als de geschikte kandidaat ziet om de verkiezingen van volgend jaar te winnen. Maar volgens Scholz staat zijn partij achter zijn kandidatuur, zei hij vanmiddag. Vandaag werd bekend dat de Bondsdagverkiezingen op 28 september 2025 plaatsvinden. 

Scholz benadrukte tijdens de persconferentie wat zijn regering de afgelopen jaren heeft bereikt. Veel daarvan is nu nog niet zichtbaar, maar dat zal veranderen, zei hij. "Het is mijn overtuiging dat we dat bij de komende Bondsdagverkiezingen zullen hebben weten om te draaien." Een jaar voor de verkiezingen van 2021 gaf ook niemand een stuiver voor Scholz' kansen, maar toen wist hij inderdaad vanuit een verre achterstandspositie een opmars in te zetten en werd zijn SPD nipt de grootste partij. Lees meer bij Die Zeit en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger