Duitslandweb logo Duitslandweb

Meerdere mesaanvallen sinds aanslag Solingen

Kort nieuws - 29 augustus 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De man die dinsdag in de Duitse stad Moers (Noordrijn-Westfalen) agenten met messen aanviel en daarop werd doodgeschoten, kampte met ernstige psychische problemen. Dat meldt het Duitse Openbaar Minister (OM). Ook in Recklinghausen (Noordrijn-Westfalen) schoot de politie woensdag een man neer die een mes dreigde te gebruiken.

De 26-jarige man in Moers was bekend bij de politie door meerdere veroordelingen. Hij zou dinsdagmiddag in zijn woonwijk op politieagenten zijn afgerend met twee messen van zo'n 30 centimeter lang. De agenten schoten de man daarop neer. Hij overleed aan zijn verwondingen. Zijn motief is nog niet bekend. Volgens de politie gaat het om een Duitse man. Lees meer bij ZDF Heute

Agenten schoten woensdagavond in Recklinghausen ook een vermoedelijke mesaanvaller dood. De 33-jarige man zou agressief zijn geweest in een flatgebouw. Toen de agenten arriveerden ontstond er een dreigende situatie en werd er op de man geschoten. Hij overleed. Over zijn motief is nog niets bekend gemaakt. Lees meer bij Tagesspiegel

De incidenten volgen kort op de aanslag vrijdag in Solingen, ook in Noordrijn-Westfalen. Daar stak een 26-jarige Syriër met een mes drie mensen dood tijdens een stadsfeest. Acht anderen raakten gewond. De aanslag, die werd opgeeïst door Islamitische Staat, heeft de discussie over het asielbeleid - met name voor vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan - en over wapenbezit doen oplaaien. Bondskanselier Scholz beloofde maandag dat er snel een nieuwe, strenge wapenwetgeving wordt ingevoerd. Lees meer hierover in ons artikel 'Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen' (26 augustus)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

De mesaanval in Solingen vrijdagavond heeft Duitsland geschokt. Een Syriër stak drie mensen dood en verwondde acht anderen.


Lees meer

Warum, Wieso: zijn er zoveel problemen op het Duitse spoor?

Warum, Wieso: zijn er zoveel problemen op het Duitse spoor?

Bij de ooit zo punctuele Deutsche Bahn lijkt nu geen trein meer op tijd te rijden. We zochten uit hoe dat kan.


Lees meer

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger