Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse politie sceptisch over controles aan westgrens

Kort nieuws - 25 september 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politievakbond is sceptisch over controles aan de Duitse westgrens die vorige week zijn ingevoerd. Het doel om illegale immigratie in te dammen is niet bereikt, aldus een politiewoordvoerder. 

Tot nu toe zijn slechts weinig mensen zonder geldige verblijfstatus of mensensmokkelaars aan de westgrens tegengehouden, zegt de politievakvond GdP. Daarom worden ook weinig mensen teruggestuurd.

De politie controleert aan de Duitse noord- en westgrenzen steekproefsgewijs, maar de meeste controleposten worden omzeild, aldus de politievakbond. "Zelfs busondernemingen vermijden ze en rijden om." Van een afschrikkende werking is volgens de woordvoerder ook geen sprake. Mensen die asiel aanvragen, mag de politie niet tegenhouden en hun aantal is afgelopen week niet gedaald. Bovendien ontbreekt het de politie naar eigen zeggen aan genoeg mobiele controleposten en moderne politiewagens om de controles goed uit te kunnen voeren. Lees meer bij Tagesschau

Duisland voerde vorige week controles in aan de grenzen met Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Denemarken. De grenzen met Polen, Tsjechië, Zwitserland en Oostenrijk werden al langer gecontroleerd. Op deze manier wil de bondsregering illegale immigratie tegengaan en islamistische terreur en internationale criminaliteit voorkomen. De Nederlands-Duitse grens is voor illegale immigratie veel minder relevant dan de grenzen in het oosten en zuiden van Duitsland. Wel heeft Duitsland last van Nederlandse criminelen die hun werkterrein deels naar Duitsland verplaatsen. Lees meer op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.


Lees meer

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger