Paintball-kampioenen willen erkenning
Opmerkelijk nieuws

Achtergrond - 23 juli 2009

Paintball-kampioenen willen erkenning 
Duitsland is wereldkampioen paintball. Afb: flickr.com/zac wong(23 juli 2009) Duitsland is afgelopen zaterdag tijdens de World Games in Taiwan wereldkampioen paintball geworden, door in de finale Australië te verslaan. Het Duitse team hoopt nu op meer erkenning voor de sport in de Bondsrepubliek. Paintball wordt daar namelijk niet als officiële sport erkend.

De Duitse regering wilde paintballen zelfs verbieden in de nieuwe wapenwet, als een direct gevolg van de schietpartij in Winnenden waar in maart 16 doden vielen. Uiteindelijk is besloten voor een onderzoek naar de sport, waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. 

Oost-Duitser is slechte rijleerling 

Rijexamens lijken voor Oost-Duitsers moeilijk te behalen. Afb.: Claudio Schwarz, flickr.com(14 juli 2009) Oost-Duitsers zakken vaker voor rijexamens dan hun landgenoten uit het westen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Duitse CBR. Het lukt bijna de helft van de kandidaten niet om in een keer voor hun theorie te slagen. Ook het praktijkexamen lijkt voor de Oost-Duitser een lastige horde. Duidelijke redenen hiervoor zijn er niet; Ossis zijn in ieder geval niet dommer dan de Wessis.

Experts hebben geen flauw idee waarom zoveel Oost-Duitsers onder de maat presteren. Een mogelijke reden voor het lage percentage geslaagden bij het theorie-examen is de lage prijs. Hierdoor melden Oost-Duitsers zich vaak te vroeg en onvoorbereid aan. Bij het praktijkexamen spelen de vele wegwerkzaamheden mogelijk een rol.

Obama weet de uitslag al Duitse werknemer durft zich niet ziek te melden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft SPD-lijsttrekker Frank-Walter Steinmeier nog wat uit te leggen. Afb: jmtimages, flickr.com(13 juni 2009) SPD-lijsttrekker en minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier blijft weinig bespaard. Zijn partij staat er slecht voor in de peilingen en een terloopse opmerking van de Amerikaanse president Barack Obama maakt de zaken er niet beter op. Want volgens Obama hoeft bondskanselier Merkel haar ambtswoning na de verkiezingen in september niet te verlaten.

“U hebt al lang gewonnen”, zo liet Obama zich tegenover Merkel ontvallen bij haar bezoek aan Washington eind vorige maand. “Ik begrijp niet waar u zich zorgen over maakt." Obama's voorspelling werd toevallig door de microfoons van de Duitse publieke zender ZDF opgevangen toen Obama en Merkel door de gangen van het Witte Huis wandelden.

Het is hoogst ongebruikelijk dat een buitenlands staatshoofd zich met de verkiezingen in een bevriende natie bemoeit. Maar wereldnieuws voorkwam voorlopig een kleine diplomatieke rel tussen de Duitse sociaaldemocraten en Obama. De ongelukkige opmerking van de Amerikaanse president sneeuwde onder door de berichtgeving over de plotselinge dood van popster Michael Jackson.

Duitse werknemer durft zich niet ziek te melden
Veel Duitse werknemers werken ondanks een griepje gewoon door uit angst hun baan te verliezen. Afb: Frank Hamm, flickr.com(13 juni 2009) Een meevaller voor het Duitse bedrijfsleven in crisistijden. Het ziekteverzuim in de Bondsrepubliek is nog nooit zo laag geweest, zo concludeert het Duitse ministerie van Volksgezondheid. De doorsnee Duitser liet in de eerste zes maanden van dit jaar gemiddeld 3,5 dagen verstek gaan.

De reden is hiervoor is volgens het ministerie eenvoudig. Een werknemer wil temidden van meerdere ontslaggolven door de laagconjunctuur zijn baan niet door een griepje riskeren.

Noord-Duitsers roken het meest 

De asbak is voorlopig nog niet weg te denken uit Noord-Duitsland. Afb: tonx, flickr.com(3 juli 2009) Noord-Duitsers zijn grotere nicotinejunkies dan hun landgenoten in het zuiden. Dit blijkt uit de eerste 'Tabaksatlas' van de Duitse regering. Vooral in de armere deelstaten met hoge werkloosheidscijfers als Berlijn, Bremen en Mecklenburg-Voorpommeren blijven de asbakken goed gevuld.

Volgens de onderzoekers hangt een rookverslaving nauw samen met sociale status. Hoe hoger opleiding en salaris, des te minder wordt er gerookt. Zo steekt 59 procent van de schoonmakers regelmatig een sigaret op, terwijl 15 procent van de ingenieurs de verleiding niet kan weerstaan.  

Ondernemer bouwt enorm familiegraf

                                              (3 juli 2009) Ondernemer Wolfgang Grupp hoeft straks zijn laatste rustplaats niet met anderen te delen. Afb: dugspr - in osaka, flickr.comDoor groot te denken is de Duitse textielbaron Wolfgang Grupp (67) rijk geworden. En dat mag straks ook na zijn dood blijken. In het Zuid-Duitse Burladingen laat Grupp aan de rand van het stadje een familiegraf aanleggen met een oppervlakte van ruim zeshonderd vierkante meter.

Grupp wilde altijd al een groot familiegraf, maar daar was op de gemeentelijke begraafplaats geen plek voor. Aangezien zijn onderneming veel voor de lokale economie betekent, gaf de gemeenteraad toestemming voor zijn privé-kerkhof. Eerder stemde het stadje in met de aanleg van Grupps al even imposante helikopterhaven.  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger