Medewerker vergokt geld Haagse ambassade
Opmerkelijk nieuws uit Duitsland

Achtergrond - 29 april 2009

Medewerker ambassade Den Haag vergokt 480.000 euro 

poker(29 april 2009) Een administrateur van de Duitse ambassade in Den Haag heeft tussen 2005 en 2007 ruim 480.000 euro van zijn werkgever in het casino vergokt. Hij manipuleerde de boekhouding. Deze week staat hij terecht in Berlijn. De man biechtte alles op en is nog steeds in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

'Duitse volkslied oppimpen met DDR-couplet'

Een voetbalfan zwaait bij het WK in 2006 met de DDR-vlag. Afb.: flickr.com/docnic(22 april 2009) Duitsland moet zichzelf een nieuw volksliedcouplet cadeau doen: de eerste zinnen van het DDR-volkslied. Dat wil de Süddeutsche Zeitung. Dit jaar viert Duitsland 60 jaar BRD, 60 jaar grondwet en 20 jaar val van de Muur. De DDR-tekst, die sinds 1973 niet meer in Oost-Duitsland mocht worden gezongen, past in de melodie van de BRD-hymne.  

Studenten zoeken naar scriptiemateriaal in Keulse archiefresten

Resten van het stadsarchief in Keulen. Afb.: flickr/rbrands(15 april 2009) Zo'n 2000 vrijwilligers helpen mee archiefmateriaal te redden uit de enorme berg puin die rest van het ingestorte stadsarchief van Keulen. Onder hen veel studenten, die hopen materiaal te vinden dat ze nodig hebben voor hun scripties. Ook Nederlandse studenten helpen mee in een grote hal aan de rand van de stad de resten te sorteren.

Berlijn pakt jeugdige computerjunkies aan

Computerverslaving begint vaak al op jonge leeftijd. Afb: cathleenritt, www.flickr.comEen Berlijns psychiatrisch ziekenhuis opent twee poliklinieken voor computerverslaafde jongeren. Met de therapie moeten zij meer afstand nemen van hun virtuele wereld om het contact met de realiteit niet te verliezen. Volgens de kliniek zijn vooral jongens gevoelig voor computerverslaving. Sommigen gamen zo'n twaalf uur per dag. 

Nieuwe regeringswijk nu al toe aan sanering

De ambtrswoning van bondskanselier Merkel is nu al aan sanering toe. Afb: Sebastian Gerhard, www.flickr.comDe ambtswoning van bondskanselier Merkel en de regeringsgebouwen naast de Rijksdag zijn nog geen tien jaar oud, maar moeten al worden gesaneerd. Geschatte kosten: zo'n 68 miljoen euro. Vooral de isolatie van de gebouwen laat te wensen over. Het is de vraag of de regering na tien jaar nog een claim kan indienen bij de aannemers.

Duits politieconcept voorkomt rellen 

Politie bij de NAVO-top in april. Afb.: flickr/sigi-sunshineDe Duitse politie ziet het als haar verdienste dat er tijdens de NAVO-top vrijdag in Baden-Baden geen rellen uitbraken, zoals zaterdag in het Franse Straatsburg. De politie voorkwam met strenge controles vooraf dat relschoppers met wapens meededen aan demonstraties. Het Duitse concept is een voorbeeld voor Europa, vindt de politie.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger