Gezinsminister: geen 'Baby te huur' in Duitsland
Opmerkelijk nieuws

Achtergrond - 28 mei 2009

Gezinsminister: geen 'Baby te huur' in Duitsland

Als het aan gezinsminister Von der Leyen ligt, worden er geen baby's uitgeleend aan tieners voor een tv-programma. Afb: Sean Dreilinger, flickr.comGezinsminister Ursula von der Leyen (CDU) hekelt het tv-programma 'Erwachsen auf Probe'. In de realityserie worden tieners gevolgd die korte tijd voor andermans baby zorgen. In Nederland werd dit format uitgezonden onder de naam 'Baby te huur'. Volgens de minister geeft het programma een verkeerd beeld van opvoeden.  

'Duitse politici mogen niet op vakantie'

Hier zal Merkel voorlopig niet te vinden zijn. Afb: Jan Ottenbourg, flickr.com (26 mei 2009) Zon, zee en strand; dat zit er voor Duitse politici niet in. CDU'er Laurenz Meyer vindt een zomerreces voor de Bondsdag tijdens de economische crisis niet gepast. Volgens hem verwacht de bevolking dat politici in de vakantie doorwerken om de crisis tegen te gaan. Bovendien, zegt hij, beginnen straks de verkiezingscampagnes.

Hotel op Hitlers lievelingsplek lijdt miljoenenverlies

Hotel Intercontinental bij Obersalzberg. Afb: © 2009 InterContinental Berchtesgaden Resort (26 mei 2009) Een wellnesscenter, 138 luxe kamers en een prachtig uitzicht op de Obersalzberg: toch trekt Hotel Intercontinental bij Berchtesgaden te weinig logés. Het hotel, dat op de plek staat waar Hitler het liefste was, lijdt flinke verliezen. Ook de Beierse Landesbank kan moeilijk helpen: die wordt sinds kort door de Duitse staat overeind gehouden.  

Betonrot verpulvert nieuwe wegen

Herstelkosten lopen in de miljarden euro's. Afb: Roadrunner38124, www.flickr.com(15 mei 2009) Duitse snelwegen kampen met betonrot. Vooral bij nieuwe trajecten treedt een chemische reactie op in het beton, die de toplaag doet verbrijzelen. De herstelkosten kunnen in de miljarden lopen. Ook de Deutsche Bahn kampt met dit probleem. Op het nieuwe traject Hamburg-Berlijn worden 240 000 bielzen vervangen.

Duitse partij Die Linke wil blowend de crisis door

Cannabisplant. Afbeelding: antwelm, www.flickr.com(13 mei 2009) De Linkspartei wil cannabis legaliseren. Geen partij in Duitsland nam eerder een zo progressief standpunt in. De stap van de links-populisten lijkt gemotiveerd door de financiële crisis. De staat kan legale wiet belasten en zo extra inkomsten derven. “We kunnen cannabis-accijns goed gebruiken, bijvoorbeeld voor voorlichting over gezondheid,” aldus een Linke-woordvoerder.

Geen smurfen en bananen als eenheidsmonument

Een ontwerp uit een eerdere ontwerpwedstrijd, die het ook niet gehaald heeft. Afb.: dpa/picture-alliance(12 mei 2009) Een banaan of een smurfenparade als monument voor de Duitse eenheid. Het zijn twee van in totaal 532 afgekeurde ontwerpen voor het nieuwe monument. De jury vond geen enkel ontwerp goed genoeg en wil nu een nieuw debat over functie en standplaats van het gedenkteken. De ontwerpen zijn t/m 31 mei te zien in Berlijn.  

Agent bekogelt collega's tijdens 1 mei-rellen

Berlijnse agenten in actie bij rellen in de Berlijnse wijk Kreuzberg. Afb: derteo.berlin(8 mei 2009) Tijdens de traditionele rellen op 1 mei in Berlijn zijn 289 relschoppers gearresteerd, onder wie een agent. De 24-jarige Reik L. bekogelde zijn eigen collega's met stenen. Hij zou twee agenten op het bovenlichaam hebben geraakt. L. is inmiddels weer voorwaardelijk vrij. Waarom hij tot zijn daad kwam, wil hij niet kwijt.

Mogelijke comeback voor DDR-auto Wartburg

Een oude Wartburg. Afb: harry_nl, flickr.com(7 mei 2009) Opel wil mogelijk een nieuwe, goedkope auto op de markt brengen om de productie op te schroeven. De autobouwer denkt erover na het DDR-merk Wartburg daartoe nieuw leven in te blazen. De Wartburg zou worden gebouwd in de Opel-fabriek in Eisenach - dezelfde fabriek waar vroeger de Wartburgs van de band liepen.

Duitsland wil paintball verbieden

Paintballen mag binnenkort in Duitsland niet meer. Afb.: flickr.com/zac wong(7 mei 2009) De Duitse regering wil paintballen verbieden in de nieuwe wapenwet. Ook lasergamen, een gevechtsspel met laserpistolen, wordt verboden. Boetes kunnen oplopen tot 5000 euro. De Bondsdag beslist eind mei over de wet, een direct gevolg van de schietpartij in Winnenden waar in maart 16 doden vielen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger