Duitslandweb logo Duitslandweb

Zeegrensconflict tussen Nederland en Duitsland eindelijk beëindigd

Kort nieuws - 27 oktober 2014

De ministers van Buitenlandse Zaken van Nederland en Duitsland, Koenders en Steinmeier, hebben het verdrag dat de zeegrens in de Eems-Dollard-regio regelt vrijdag getekend. Zij deden dat tijdens een symbolische boottocht op de Eems. Het zeegrensconflict sleepte zich al decennia voort, deze zomer werd eindelijk een akkoord bereikt. Een duidelijke grens is er overigens nog steeds niet. In plaats daarvan is door de ministers afgesproken dat Nederland en Duitsland voortaan samen de verantwoordelijkheid dragen voor het gebied. Daarmee is de rechtszekerheid van de bedrijven die er actief zijn veilig gesteld. Het was overigens de eerste ontmoeting tussen Steinmeier en de nieuwe Nederlandse minister Koenders, die Timmermans is opgevolgd. Lees meer bij Tagesschau.de>> 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer

Der Sint

Der Sint

Bij de eerste Sint-intocht in Berlijn sinds de pandemie speelt Merlijn Schoonenboom weer even ongegeneerd Nederlander. Of toch niet helemaal?


Lees meer

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Gesprek met Jacco Pekelder, nieuwe directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger