Nieuwe overval 'Fantoom'-vrouw
Nieuws

Achtergrond - 8 augustus 2008

(8 augustus 2008) Het ‘Fantoom van Heilbronn’ is weer opgedoken. Een jaar na haar zwaarste misdaad, is bij een overval in Saarland afgelopen mei opnieuw DNA gevonden van de langgezochte roofovervaller ‘zonder gezicht’. Nieuwe aanwijzingen over de identiteit van de vrouw zijn niet gevonden.

De identiteit van de 'Fantoom van Heilbronn' blijft onbekend. Foto: Aesum, www.flickr.comHet scenario doet niet onder voor het begin van een willekeurige Tatort-aflevering. Een vrouw is bezig met de schoonmaak van het verder verlaten clubhuis van de plaatselijke visserijvereniging in het bosrijke Mettlach. Dan hoort ze buiten stemmen.

Voordat ze er erg in heeft, wordt ze door een man neergeslagen. Bewusteloos en beroofd van haar geld wordt ze later gevonden.

Bijnaam

Bij de overval was – naar nu blijkt – de vrouw betrokken die bekend staat als het Heilbronner Phantom. Haar bijnaam dankt ze aan haar betrokkenheid bij de brutale moord op een 22-jarige politieagente en de poging daartoe op een mannelijke agent in Heilbronn in april 2007.

Het DNA van die vrouw is sinds 1993 al aangetroffen bij 33 delicten in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, waaronder drie moordzaken.

Bij een poging tot inbraak in oktober 2006 is haar DNA gevonden op een steen waarmee ‘een man’ volgens getuigen een raam had ingeslagen. Daarmee is de verwarring rond haar identiteit alleen maar toegenomen.

Gouden tip

Tot nieuwe aanwijzingen van wie ‘de vrouw zonder gezicht’ kan zijn, heeft ook haar laatste misdaad niet geleid. Daarom heeft de politie een beloning uitgeloofd van 150.000 euro voor de gouden tip.

“Elke nieuwe tip biedt ons de kans een beslissende stap vooruit te komen,” aldus de leider van het speciale opsporingsteam Frank Huber.

Het team – Sonderkommission ‘Parkplatz’ – weet dat de vrouw zich graag in volkstuinen ophoudt. Aangeraden wordt verdachte personen, vanwege de hoge bereidheid tot geweld van de vrouw, niet zelf te benaderen, maar altijd de politie in te schakelen.

Afbeelding:

Aesum, www.flickr.com

                                                                          Süddeutsche.de / Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger