Saksisch stadje werft jonge vrouwen
Kort nieuws

Achtergrond - 19 september 2007

(19 september 2007) De burgemeester van het Saksische Freital heeft iets gevonden op het vrouwentekort in zijn stad. Jonge vrouwen die zich in Freital vestigen, mogen rekenen op een tegemoetkoming van 2.000 euro.

Verschillende regio’s in het Oosten van Duitsland kampen met een mannenoverschot. In Freital, onder de rook van Dresden, is de situatie ook problematisch. “Oudere vrouwen hebben we genoeg, maar jonge gewoon niet”, aldus burgemeester Mättig (CDU). En dat is nu juist het probleem in landelijk Oost-Duitsland.

Dus bedacht de burgemeester het volgende: jonge vrouwen die zich voor minstens drie jaar in Freital vestigen, krijgen een huursubsidie van zo’n 2.000 euro. “Ik ben altijd goed voor gekke ideeën”, zegt de burgemeester zelf. De bewoners van Freital konden er niet om lachen. Terwijl juristen zich afvroegen of zoiets wel legaal is en de oppositie deze omgang met gemeenschapsgeld kritiseerde, wilden de vrouwen van Freital graag weten wat zij kregen omdat zij al die jaren gebleven waren. “Een goede burgemeester”, was het antwoord van Mättig.

Mättig begrijpt heus wel dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Onder de meer dan vijftig vrouwen die tot nu toe op zijn oproep reageerden, waren er velen die wilden weten wat voor een baan ze in Freital konden krijgen. En aan werk schort het nou juist. Of het plan nu doorgaat of niet, de burgemeester heeft in ieder geval het Oost-Duitse vrouwentekort én zijn stad weer op de kaart gezet.

FAZ.net
Frauen nach Freital

Spiegel.de
Weiblich, ledig, jung gesucht

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger