Artikelen

Fan uit frustratie

Achtergrond - 1 mei 2004
Zou het dan echt zo zijn? Heerst in Duitsland nu (ook) het idee dat Nederland niet te verslaan is? Hebben de Duitsers eieren voor hun geld gekozen en staan ze nu met z'n allen achter Oranje? Of komt het initiatiefwww. oranjefanclub.deniet voort uit een breed gedragen behoefte van de Duitse bevolking? Is het soms het werk van een Nederlander? Thomas Stam, oprichter van de website, werpt licht op achtergrond en beweegredenen van zijn platform voor Duitse fans van Oranje.
Lees meer

Er de humor van inzien

Achtergrond - 1 mei 2004
Bedenker en maker van de websitewww.alles-ist- vorbei.de aan het woord over het hoe en waarom van zijn initiatief.
Lees meer

'Tikkie breed' en 'lange bal'

Achtergrond - 1 mei 2004
Is voetbal een jongenssport? "Nee, echt niet!", roepen de meiden van Meisjes 2 van de voetbalclub Buitenveldert in Amsterdam in koor. Na de glansrijke overwinning op Meisjes 1 van Stormvogels Telstar zijn de dames bereid hun mening te geven over voetbal en het aanstaande EK-duel tussen Nederland en Duitsland.
Lees meer

Nederland is goed - maar Duitsland gaat winnen!

Achtergrond - 1 mei 2004
De wedstrijd Nederland - Duitsland bij het EK-voetbal wordt vast heel spannend. Maar uiteindelijk gaat Duitsland natuurlijk toch met de winst aan de haal. Het wordt 1-0. Of 2-1. Tenminste, dat denken de leerlingen van de Lina-Morgenstern-Oberschule. Deze school voor MAVO/HAVO/VWO-niveau staat in Berlijn, de hoofdstad van Duitsland.
Lees meer

Mijn leven als Nederlander

Achtergrond - 1 mei 2004
Journalist Peter Riesbeck (1968) werkt voor de Berliner Zeitung. Tijdens een verblijf in Nederland afgelopen voorjaar, waar hij als gastjournalist werkte bij NRC Handelsblad, maakte hij kennis met de ondiepten van de Nederlands-Duitse voetbalgeschiedenis.
Lees meer

Wat schrijven de kranten?

Achtergrond - 1 mei 2004
Hoe zien de voorbeschouwingen van de verschillende Duitse kranten er uit, in aanloop naar Duitse wedstrijden op het EK? Hoe worden de Duitse…
Lees meer

Het internet is één groot voetbalveld

Achtergrond - 1 mei 2004
Voor de tijd tússen de EK-wedstrijden zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste kun je er van genieten om even níet met voetbal bezig te zijn, even níet de hele avond voor de tv te zitten om gespannen 22 man en één bal te observeren. Als je daarentegen juist in de voetbalstemming wilt blijven, dan kan je de 'leegte' tussen de wedstrijden goed overbruggen met een avondje surfen. Hier vind je een aantal websites die de Duitslandweb-selectie 2004 zeker halen.
Lees meer

Logboek: mei 2004

Achtergrond - 1 mei 2004
Maandag 10 mei Eindelijk is het zover. In de trein naar Berlijn gaan de journalisten meteen aan de slag. Ze interviewen…
Lees meer

Groei euroscepsis ondanks positieve prognoses

Achtergrond - 30 april 2004
(29 april 2004) " Am 1. Mai kommt das Hoch Europa",  staat er op een plakkaat aan de bushalte op de Berlijnse Alexanderplatz en daarop is Jörg Kachelmann te zien, de bekendste tv-meteoroloog van Duitsland. Een halte verder verwondert schaatsster Claudia Pechstein zich op een andere poster erover, dat er zelfs op het ijs geen Koude Oorlog meer bestaat.
Lees meer

Duits voetbalelftal verliest met 5-1 van Roemenië

Achtergrond - 29 april 2004
(29 april 2004) In het oefenduel tegen Roemenië heeft het Duitse voetbalelftal gisteren één van de grootste debacles uit zijn geschiedenis beleefd. Anderhalve maand voor het begin van het Europees Kampioenschap in Portugal verloren de Duitsers met 5-1 van de Roemenen, die niet eens zijn gekwalificeerd voor het EK. De teleurstelling in Duitsland is groot.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger