Kort nieuws

Onderzoek ontlast kapitein marineschip Gorch Fock

Kort nieuws - 14 maart 2011
Uit een tussenbericht van de onderzoekscommissie is gebleken dat de beschuldigingen tegen de kapitein van het marineschip Gorch Fock gedeeltelijk ongegrond zijn. Hij zou zijn pupillen te streng hebben gedrild, wat tot oververmoeidheid en de dood van een kadet leidde. Lees meer bij de Sueddeutsche Zeitung
Lees meer

Bekende Duitsers omgekomen bij bizar ongeluk

Kort nieuws - 14 maart 2011
Bij een bizar ongeluk in Hamburg zijn zaterdag de  bekende acteur Dietmar Mues (65), zijn vrouw Sibylle (60), de bekende socioloog Günter Amendt en de beeldhouwster Angela Kurrer om het leven gekomen. Een automobilist reed door rood, raakte een auto, sloeg over de kop en landde in een groep voetgangers. In de auto die werd geraakt zat ook een bekende acteur, Peter Striebeck. Hij en zijn vrouw raakten lichtgewond. Lees meer bij Stern >>
Lees meer

Mensenketting tegen kernenergie bij Stuttgart

Kort nieuws - 14 maart 2011
60.000 mensen hebben zaterdag tussen Stuttgart en de kerncentrale Neckarwestheim een 45 kilometer lange mensenketting gevormd. Ze eisten het buiten werking stellen van de kerncentrales in Duitsland. Lees meer bij Der Spiegel
Lees meer

'Merkel draait verlenging looptijd kerncentrales terug'

Kort nieuws - 14 maart 2011
Na de ramp in Japan breekt ook in Duitsland het debat over de kerncentrales opnieuw los. Bondskanselier Angela Merkel wil volgens Focus online de verlenging van de looptijd van kerncentrales terugdraaien. Lees meer bijFocus Online.
Lees meer

Ambtenaren krijgen loonsverhoging in 2011

Kort nieuws - 11 maart 2011
Na lange onderhandelingen krijgen de ambtenaren in de deelstaten een loonsverhoging. In 2011 bedraagt die volgens vakbond Ver.di 2,3 procent, en de ambtenaren krijgen eenmalig 360 euro uitbetaald. Lees meer bij Zeit online.
Lees meer

MoMA-tentoonstelling in de Martin Gropius Bau in Berlijn

Kort nieuws - 11 maart 2011
In de Martin Gropius Bau in Berlijn is een tentoonstelling van werken uit het Museum of Modern Art in New York te zien. Bij de vorige MoMA-tentoonstelling zeven jaar geleden kwamen er 1,2 miljoen bezoekers, dit keer worden er minder verwacht. Lees meer op Welt online.
Lees meer

Lottoverbod voor ontvangers uitkering in Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 11 maart 2011
In Noordrijn-Westfalen mogen ontvangers van een uitkering niet meer op de uitkomst van een sportwedstrijd gokken. De arrondissementsrechtbank in Keulen oordeelde dat de Lotto 250 000 euro boete kan krijgen als de organisatie wedcoupons aanneemt van mensen met een uitkering. Lees meer bij het Hamburger Abendblatt.
Lees meer

Meer particuliere faillisementen dan ooit in 2010

Kort nieuws - 11 maart 2011
Met de Duitse economie gaat het steeds beter, maar in 2010 is het aantal particuliere faillissementen in vergelijking met 2009 met 7,6 procent gestegen. Het aantal faillissementen van bedrijven is daarentegen met 2,1 procent gedaald. Lees meer bij De Stern.
Lees meer

Merkels Europese politiek bekritiseerd op dag EU-top

Kort nieuws - 11 maart 2011
Op de dag van de EU-top over de hervorming van de euro bekritiseert de president van de bondsdag Norbert Lammert bondskanselier Angela Merkel. Ze heeft het parlament volgens hem niet voldoende over haar Europese politiek geïnformeerd. Lees meer bij de Sueddeutsche Zeitung.
Lees meer

Ziekenfondsen dreigen met beslag op loon wanbetaler

Kort nieuws - 10 maart 2011
De ziekenfondsen die in 2010 een toeslag (Zusatzbeitrag) hadden opgelegd aan hun klanten dreigen de vele wanbetalers nu met een beslaglegging op hun salaris.Lees meer bij Spiegel Online >>
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger