Lynn Stroo
Redakteurin Duitslandweb

Lynn Stroo
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
l.m.stroo@uva.nl
+31(0)20 - 5253695

Lynn Stroo ist Redakteurin beim Duitslandweb. Sie ist Journalistin und Historikerin und studierte an der Erasmus Universiteit Rotterdam sowie an der Albert-Ludwig Universität in Freiburg. An der Universiteit van Amsterdam absolvierte sie den Master Duitslandstudies. In den letzten Jahren arbeitete Stroo als freie Journalistin für die Nederlandse Omroep Stichting, Omroep West und Historisch Nieuwsblad. Sie schreibt am liebsten über die moderne Geschichte Deutschlands und die niederländisch-deutschen Beziehungen.

Minister Maas kiest hardere toon tegen Rusland

Achtergrond - 14 Juni 2018 - Autor: Lynn Stroo Minister Maas kiest hardere toon tegen Rusland
In de aanloop naar het WK voetbal, dat vandaag begint, trapten de leden van de Duitse en Russische parlement afgelopen weekend een balletje met elkaar. Het moet een beetje lucht brengen in de gespannen relatie tussen beide landen. In de moeizame betrekkingen kiest de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas voor een andere koers dan zijn voorgangers.
Mehr

Overzicht: Merkels zuinige reacties op EU-plan Macron

Achtergrond - 7 Juni 2018 - Autor: Lynn Stroo Overzicht: Merkels zuinige reacties op EU-plan Macron
“Te langzaam, te zwak en te inefficiënt”, omschreef de Franse president Emmanuel Macron de Europese Unie vorig jaar in zijn vlammende Europatoespraak. Hij presenteerde vergaande hervormingsplannen, die hij samen met Duitsland wil uitvoeren. Hij moest 250 dagen wachten op een antwoord van Merkel: dat kwam deze week in een interview met de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Maar een gezamenlijk plan lijkt nog steeds ver weg.
Mehr

'Marx' teksten hebben een enorme aantrekkingskracht'

Boeken - 17 Mai 2018 - Autor: Lynn Stroo 'Marx' teksten hebben een enorme aantrekkingskracht'
Toen 'Das Kapital', het wereldberoemde werk van Karl Marx, in 1867 uitkwam, duurde het nog jaren voordat zijn boodschap politieke navolging kreeg. “Marx en het marxisme zijn niet hetzelfde”, stelt historica Christina Morina woensdagavond in een gesprek met cultuurfilosoof Maarten Doorman in Amsterdam. “De teksten van Marx waren een uitgangspunt. Het was een groep geëngageerde intellectuelen die de ideeën vormgaf en door Europa verspreidde.” 
Mehr

Joschka Fischer knokt voor Europa

Achtergrond - 17 Januar 2014 - Autor: Lynn Stroo Joschka Fischer knokt voor Europa
“De Europese Unie verkeert in een zware crisis en er zijn drie opties om dat te veranderen.” Daarmee begon de Duitse oud-politicus Joschka Fischer (Die Grünen) woensdag zijn lezing in Den Haag. Hij riep pro-Europeanen op in actie te komen voor de Europese verkiezingen.
Mehr

De lange geschiedenis van Duits antisemitisme

Achtergrond - 1 Oktober 2012 - Autor: Lynn Stroo De lange geschiedenis van Duits antisemitisme
Niet het begin van de Tweede Wereldoorlog, maar het besluit tot genocide in 1941 is de breuk in de geschiedenis. Dat hield de Amerikaanse historicus Helmut Walser Smith studenten Duitslandstudies van de Universiteit van Amsterdam vorige week tijdens een masterclass voor. Walser Smith ziet een continuïteit in het antisemitisme en het nationalisme in Duitsland vanaf de middeleeuwen tot en met het Derde Rijk. “Antisemitisme was geen nieuw verschijnsel, de Holocaust wel.”
Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern