Wiebke Pittlik
Chefredakteurin Duitslandweb

Wiebke Pittlik
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
w.pittlik@uva.nl
+31(0)20-5253696

Wiebke Pittlik ist Chefredakteurin vom Duitslandweb und verantwortlich für das Online-Nachschlagewerk des DIA. Sie studierte Journalismus an der School voor Journalistiek in Utrecht und arbeitete als Chefredakteurin für wereldjournalisten.nl, sowie für oneworld.nl.

Außerdem arbeitete sie als Redakteurin für innenpolitische Themen und als Online- Chefredakteurin bei dem Algemeen Nederlands Persbureau und war Berichterstatterin beim Nieuwsblad van het Noorden. Pittlik twittert via @Duitslandweb und @WPittlik.

 

Nur noch auf Deutsch, bitte

Achtergrond - 2 Juli 2011 - Autor: Wiebke Pittlik Nur noch auf Deutsch, bitte
Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu...; dertigplussers denken bij het vak Duits vaak direct aan naamvallen en voorzetselrijtjes. Maar Duits draait allang niet meer om de grammatica, zegt Kees van Eunen, bestuurslid van de Vereniging Lerarenopleiders Duits (VLoD).
Mehr

Kennis van Duitse taal holt achteruit

Achtergrond - 7 Februar 2011 - Autor: Wiebke Pittlik Kennis van Duitse taal holt achteruit
Duits op de middelbare school dreigt te verworden tot een vak als filosofie; een zeer specifieke keuze die niet op alle scholen wordt aangeboden. 
Mehr

Eltener Butternacht maakte exporteurs rijk

Achtergrond - 31 Juli 2010 - Autor: Wiebke Pittlik Eltener Butternacht maakte exporteurs rijk
Op 31 juli 1963, vandaag 47 jaar geleden gebeurde het: De Eltener Butternacht, een bijzondere anekdote in de Nederlands-Duitse geschiedenis. Het grensdorpje Elten lag 14 jaar aan de Nederlandse kant van de grens. Van de ene op de andere dag werd het dorp weer Duits en Nederlandse exporteurs verdienden miljoenen met een slimme truc.
Mehr

Marx is weer salonfähig

Achtergrond - 3 Mai 2010 - Autor: Wiebke Pittlik Marx is weer salonfähig
Karl Marx. Wie hem noemde als inspirator viel de afgelopen 20 jaar toch vooral hoon ten deel. Maar toen de financiële crisis de economie op haar grondvesten deed schudden, werd zijn belangrijkste werk 'Het Kapitaal' uit menig boekenkast getrokken en afgestoft. En na 1 mei is het officieel: Marx kan weer.
Mehr

'In het bruggenhoofd kan misschien een ijscotent'

Achtergrond - 20 April 2010 - Autor: Wiebke Pittlik 'In het bruggenhoofd kan misschien een ijscotent'
Toen Toni Bienemann uit Arnhem in de catalogus van een Duits vastgoedveilinghuis de Dömitzer spoorbrug zag, moest hij 'm hebben. "Verzamelwoede", zegt hij. Dat hij met zijn 'koopje' in Duitsland zoveel aandacht zou trekken had hij niet gedacht. De brug staat voor veel Duitsers symbool voor de Duitse deling.
Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern