Studeren in Duitse steden

Van Aachen tot Leipzig en van Hamburg tot Stuttgart! Met deze Duitstalige stedenkaarten kunt u uw leerlingen van alles leren over diverse Duitse (studenten-)steden.
De leerlingen ontdekken hoe het is om in Duitsland te wonen en te studeren. Bovendien leren zij dat Duitsland meer is dan Berlijn of Beieren. Op de voorzijde vindt u informatie over de betreffende stad, op de achterzijde enkele praktische opdrachten. Uw leerlingen kunnen bijvoorbeeld in een groepje of tweetal één stad uitwerken en dan presenteren aan de klas. De opdrachten zijn vanaf niveau A2. 

Opzet: Lotte van Koppen

Uitwerking en vormgeving: Laura Franssen en Imke Barth

Nederlandse studenten vertellen over hun ervaringen

 

Hoe is het nou echt om in Duitsland te studeren? In dit uitgebreide lesmateriaal vertellen Nederlandse studenten die in steden als Berlijn, München, Heidelberg, Münster, Leipzig of Keulen hebben gestudeerd over hun leven daar - in het Duits natuurlijk! Wat was anders of toch wel hetzelfde? Waar liepen ze tegenaan en wat was juist het leukste wat ze hebben meegemaakt? Inclusief "Wortschatz", "Redemittel" en opdrachten voor klas 3/4 en voor klas 5/6. 

Maak de ervaring compleet door een of twee van deze studenten uit te nodigen in de klas. Kijk op de website van de Duitslanddesk www.studereninduitsland.nl voor meer informatie over het gratis uitnodigen van zo'n studentenambassadeur.

Downloaden

Download hier de algemene stedenkaarten Studeren in Duitsland (pdf). U kunt de stedenkaarten ook bestellen in de webshop

Uitgebreid lesmateriaal met ervaringen van Nederlandse studenten in Duitsland:

Voor klas 3/4

Voor klas 5/6

Download hieronder de stedenkaarten los:

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger