Escape Rooms

Dag van de Duitse taal 2023: 'Sport'

Een groep leerlingen bezoekt de Allianz Arena, het stadion van Bayern München. Maar opeens gebeurt er iets schokkends... Kunnen uw leerlingen het mysterie oplossen? Voor de Dag van de Duitse taal 2023 ontwikkelden wij een digitale Escape Room. Door Duits te lezen, schrijven en luisteren moeten leerlingen diverse puzzels rondom het thema 'Sport' oplossen om tot de juiste conclusie te komen. Het materiaal is geschikt vanaf klas 3 en neemt ongeveer een lesuur van 40 minuten in beslag.

Hier vind je de link naar de online versie van de Escape Room en hier vind je een van de puzzels om te printen (pdf).  

Wij raden het sterk aan om eerst nog een mailtje te sturen naar dia@uva.nl voor de docentenhandleiding. Hiermee voegt u namelijk een extra verrassing toe bij de laatste puzzel. 

U kunt ook altijd de Escape Rooms van 2021 en 2022 spelen met de thema's Austausch en Reisen (zie hieronder).

 

Dag van de Duitse taal 2022: 'Reisen'

Passend bij het thema van de Dag van de Duitse taal 2022 maakten wij deze Escape Room met het thema ‘Reisen’. Nog steeds kunnen leerlingen de digitale Escape Room spelen. Wij raden aan de klas in groepjes van 3 tot 4 leerlingen op te delen. In de Escape Room reizen ze virtueel door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het materiaal is geschikt vanaf klas 3 en neemt ongeveer een lesuur van 40 minuten in beslag.

Hier vindt u de link naar de Escape Room 'Reisen' en hier de printversie van de laatste puzzel (pdf).

Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl.

 

Dag van de Duitse taal 2021: 'Austausch'

Het thema van de Dag van de Duitse taal 2021 was ‘Austausch’. De Actiegroep Duits biedt daarom een bijpassende digitale, interactieve escape room aan. De leerlingen verplaatsen zich in een uitwisselingsleerling, die diens belangrijke documenten heeft verloren. Welke stad is de bestemming ook alweer? En hoe heette de leerlinge bij wie ze konden overnachten? Aan de hand van verschillende raadsels, zoeken de leerlingen de laatste informatie voor hun uitwisseling uit. Geschikt voor leerlingen die minimaal 1 jaar Duits hebben gehad. 

De Escape Room is ontwikkeld met als richttijd 35-40 minuten. Enthousiaste leerlingen zouden deze dus binnen een lesuur kunnen oplossen. 

Op de Dag van de Duitse taal 2021 was de Escape Room speelbaar met live contact met de Duitse uitwisselingspartner. Nu is hij nog steeds beschikbaar in een andere variant, waarbij de leerlingen niet hoeven te bellen en whatsappen. 

Hier vindt u de link naar de Escape Room.

Mail voor de docentenhandleiding van de Escape Room naar dia@uva.nl

Download hier de raadsels om te printen (pdf)

Deze escape room is ontwikkeld door Joanne Rullens in samenwerking met de Onderwijsafdeling van het Duitsland Instituut Amsterdam in opdracht van de Actiegroep Duits. 

Voor meer informatie en andere activiteiten op de Dag van de Duitse taal, zie de website van de Actiegroep Duits: Mach Mit

Escape Rooms


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger