Hallo Deutschland!!

Hallo Deutschland!!
© flickr.com/Tuxdriver

‘Hallo Deutschland’ is een lesprogramma van het Duitsland Instituut Amsterdam in opdracht van het Kenniscentrum Buurtalen PO (Nuffic). Het programma bestaat uit zes onderwerpen – van Sport tot Kinderbücher – en richt zich op leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs.

Aan de hand van Duitstalige filmpjes kunt u met uw leerlingen werken aan verschillende begrips- en discussievragen. De opzet van deze lessen is gebaseerd op ons zogenaamde Frühstücksei. Dit bieden wij op wekelijks basis aan voor het voortgezet onderwijs. Het bestaat uit een Duitstalig filmpje over een actueel onderwerp, met daarbij enkele activerende opdrachten. Elke week wordt het Frühstücksei door zo’n 150 docenten Duits en hun leerlingen behandeld. Dit concept hebben we nu toegepast op het basisonderwijs onder de naam “Hallo Deutschland.”

Wij hopen u hiermee handvatten te geven om uw Deutschsstunde nog aantrekkelijker te maken.
Hieronder vindt u de zes onderwerpen met steeds ook een antwoordvel.

Viel Spaß!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast is er een leuke quiz  ontwikkeld voor het basisonderwijs. Deze kunt u downloaden als .zip bestand en na het "uitpakken" als Powerpoint openen. 

Via het kwartet met steden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk leren uw leerlingen over geografie en landeskunde van Duitstalige regio's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger