Korte verhalen

Korte verhalen
© Canva

Om het lezen in de Duitse les te verbeteren komt de docent zelf met steeds meer creatieve ideeën. Lezen hoeft niet altijd individueel. Lezen kan ook spelenderwijs en meer in groepjes. Korte verhalen zijn hiervoor heel bruikbaar, omdat je ze met een klas prima in een les kunt voorlezen en verwerken. Met originele gedachten en invalshoeken zijn korte verhalen voer voor een inhoudelijk gesprek.

 

Aktuelle Graphic Novels aus Deutschland

Een overzicht van het Goethe-Institut van Duitstalige graphic novels. Bij elke graphic novel staat een bladzijde uit de novelle om te laten zien hoe het boekje eruitziet.

Aktuelle Graphic Novels

Ankommen ... in 11 Kurzgeschichten

Ankommen behandelt onopvallend de relatie tussen religie en migratie aan de hand van een familie die vanuit een onbekend en niet nader gespecificeerd land naar Duitsland komt en tot een fictieve religie behoort. Hier stuiten zij niet alleen op verschillende natuurlijke omstandigheden, maar ook op totaal verschillende sociaal-cultureel-religieuze tradities, wat leidt tot irritaties en misverstanden. De elf verhalen in het boek staan elk op zichzelf en behandelen een element van religieus leven of religie onder de omstandigheden van aankomst in een vreemd land. Tegelijkertijd zijn alle teksten inhoudelijk en thematisch met elkaar verweven. Dit maakt het mogelijk om de verhalen afzonderlijk of het boek in zijn geheel te lezen. Het boek biedt aan het eind van elk verhaal een didactische omlijsting voor gebruik in de lessen. 

Ankommen ... in 11 Kurzgeschichten, herausgegeben von Petra Lenz

Die Leselupe

Leselupe is één van de grootste literatuurforums sinds 1998. Binnen de verschillende forums zijn zelfgeschreven gedichten en korte verhalen te vinden. De personen die hierop mogen publiceren zijn van tevoren beoordeeld door een moderator. Onderaan op de website is een een beknopt overzicht van alle thema’s te vinden.

www.leselupe.de

Sinnblock | von Lukas Böhl

Lukas Böhl is online redacteur voor de Stuttgarter Zeitung en Stuttgarter Nachrichten en schrijft 'Kurzgeschichten'. Sinnblock biedt korte verhalen, gedichten en hele korte verhalen met een leesduur van maximaal 3 minuten. Er is ook een aparte categorie speciaal voor kinderen en jongvolwassenen. Bij de andere categorieën op de website is het belangrijk om goed in te schatten of de verhalen geschikt zijn voor de leerlingen. 

sinnblock.de

Wattpad

Wattpad is een gratis sociaal leesplatform. Op de website of in de app kunnen geregistreerde gebruikers verhalen van andere gebruikers lezen en hun eigen verhalen publiceren in verschillende genrecategorieën, bijvoorbeeld historische roman, non-fictie, jeugdboek, Fan fictie of poëzie in hun virtuele bibliotheek. Sommige van deze verhalen zijn betaalde verhalen, maar de meeste zijn gratis, zoals die uit het Project Gutenberg.

www.wattpad.com

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger