Youtube

Als je maar één online medium zou mogen kiezen om in het onderwijs te gebruiken, dan kies je waarschijnlijk voor YouTube. YouTube bestaat sinds 2005 en inmiddels zijn de door gebruikers gemaakte video’s niet meer weg te denken uit de dagelijkse lespraktijk. Dit zijn kanalen die mogelijk gebruikt kunnen worden voor literatuur in de Duitse les.

Duitsland Instituut Amsterdam @Duitslandwebnl

Op het YouTube kanaal van het DIA zijn verschillende video's over Duitse literatuur te vinden. Onderstaande playlists gaan over literatuur. 

Britta Böhler ruilde de Nederlandse advocatuur in voor een leven als schrijfster in Duitsland. In haar videocolumn praat ze ons bij over de Duitse literatuur.

#Duitslievelingsboek

Brechts bezaubernder Buchsalon: De video's waarin Trixie Hölsgens (DIA) en Marja Verburg (DIA) in gesprek gaan met een literair vertaler, een literatuurcriticus, Singer-Songwriter en een schrijver, dichter en docente Duits. 

Die Merkhilfe

Die Merkhilfe legt in onderstaande video's de kenmerken, literatuur, geschiedenis, en vertegenwoordigers van de literatuurtijdperken "Klassik" en "Romantik" uit.

Musstewissen Deutsch

Musstewissen heeft verschillende video's over literatuur. Hieronder een overzicht van de playlists. 

Literaturepochen

Literatur und Lektüre 

Gedichtinterpretation

Literarische Gattungen

PoetrySlamTV @PoetrySlamTV

Dit kanaal heeft een groot aanbod aan Poetry Slams. Hieronder een voorbeeld van zo'n playlist.

#samstagmusiktag Mach Mit!

Elke zaterdag wordt op initiatief van de Actiegroep Duits een duitstalig nummer gepubliceerd. Vaak heeft het nummer te maken met een speciale themadag. 

#samstagmusiktag

Sommers Weltliteratur To Go 

Boeken zijn mooi, maar vaak erg lang. Michael Sommer en zijn Playmobil vatten elke week op geestige en compacte wijze een Duitstalige klassieker of een ander werk uit de wereldliteratuur samen, zoals in het voorbeeld hieronder. 

@SommersWeltliteraturToGo


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger