Podcasts & Luisterboeken

Zowel geschreven verhalen als podcasts doen een enorm beroep op je verbeelding, en dat is precies wat het zo leerzaam maakt. Vergeleken met film is het monster in je verbeelding altijd enger, de hoofdpersoon altijd knapper en de liefde altijd heftiger. Literatuur komt tot leven in je hoofd, en audio – zeker beluisterd met koptelefoon – zit zelfs qua vorm daar. Hieronder een overzicht.  

Blaubart und Ginster

Cultboeken, klassiekers, spannende rariteiten: eens per maand ontmoeten Ralf Schönfelder en Mario Osterland elkaar voor een biertje en een podcast om over literatuur te praten. 

Der Hörkanal | Geschichten Hörbücher

Gratis audioboeken, vooral verhalen, romans, sprookjes en legendes. Gelezen door Eva K. Kühn. Wekelijks nieuw. 

Die Märchentante

De afleveringen van Die Märchentante bevatten invloeden van droomreizen en fantasiereizen. De nieuwe podcastafleveringen verschijnen elke maandag. Geproduceerd en gesproken door Alexandra Matthes (Podcast: LUFT &LIEBE).

Die Vorleser

Die Vorleser is een podcast over Duitse boeken van het Duitsland Instituut Amsterdam. Daarin probeert DIA-medewerker en germanist Trixie Hölsgens haar (oud-)collega Thomas de Vries klassiekers uit de Duitse literatuur te laten lezen.

Hörspiel | Hörspiel und Feature

Klassiekers uit de literatuur, spannende drama's, vermakelijke verhalen en innovatieve geluidskunst zijn hier te vinden. Een hoorspel van Deutschlandfunk en Deutschlandfunk Kultur.

LauschLektüre | Der Kurzgeschichten Podcast

Korte verhalen van en met Tina Pfeifer. Soms grappig, soms verdrietig, soms bedachtzaam, soms eng. Om je gedachten een korte verhaalpauze te geven. 

Mord2go

Korte misdaadverhalen voor onderweg en tussendoor. Professionele moordenaars, seriemoordenaars, spree killers ... Niemand is veilig in de dodelijke korte verhalen van Olaf Fritsche. Slechts één ding is gegarandeerd: spannend entertainment met een verrassend einde.

Mythen & Legenden

Van het ontstaan van de wereld, tot de avonturen van de goden en heldinnen en helden van de oude wereld. Een aantal van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis zijn hier te horen. Bereid je voor op 25 epische verhalen uit de meest uiteenlopende culturen. Elke maandag, alleen op Spotify.

Reclam Hörbücher

Ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Reclam Universal Bibliothek heeft Sony Music klassiekers uit de Duitse literatuurgeschiedenis voor iedereen toegankelijk gemaakt als luisterboek. Grote literaire figuren als Bahnwärter Thiel, de Fräulein von Scuderi en lieutenant Gustl zijn al te streamen en te downloaden. De serie luisterboeken is uitgebreid met waardevolle dramaproducties zoals Faust I, Wilhelm Tell of Maria Stuart.

Süße Märchen - süße Träume

Klassieke sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen, maar ook Rudyard Kipling, Ludwig Bechstein en andere schrijvers in eenvoudig Duits. Voor kinderen en voor volwassen sprookjesliefhebbers.

Verlesen – Der Podcast

VERLESEN is een voorleespodcast van jonge creatieven uit München, voor iedereen die zich tussen het dagelijkse leven door een paar minuten wil onderdompelen in een kort verhaal. In elke aflevering wordt een kort verhaal van ongeveer 10 minuten van een jonge auteur voorgelezen door een jonge spreker. De afzonderlijke afleveringen verschillen in variatie, toon, schrijfstijl en leesstijl. VERLESEN werd ondersteund in het kader van het beurzenprogramma Junge Kunst und neue Wege van de deelstaat Beieren.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger